Afrika Birliği Türkiye'ye desteğini yineledi

- Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri İsmail eş-Şarkavi: - "Türkiye’de gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı Afrika Birliği olarak Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içindeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Afrika Birliği Türkiye'ye desteğini yineledi

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri İsmail eş-Şarkavi,Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı, Afrika Birliği olarak Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı.

Türkiye’nin Adis Ababa Büyükelçiliği'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılan Şarkavi, "Geçen ay Türkiye’de gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı, Afrika Birliği olarak, Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma içindeyiz." dedi.

Şarkavi, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye verdikleri desteği yineleyerek, Afrika Birliği’nin 1999 Cezayir Zirvesi'nde aldığı kararın ardından, tüm darbelere karşı olduklarını vurguladı.

Türkiye’nin Afrika ile daha güçlü ve daha yakın ilişkiler kurduğu bir dönemin başladığını ifade eden Şarkavi, Türkiye’nin tüm siyasi partilerinin katılımı ve Türk halkının kararlılığıyla içinden geçtiği zorlu süreci atlatacağından hiç şüphesi olmadığını kaydetti.

Konuşmasında Türkiye ile yenilenen anlaşmalara da değinen Şarkavi, "Terörizmle mücadele kapsamında daha önce Türkiye ile imzalanan anlaşmaların yenilenmesinden oldukça mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar