10. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali

- CSO ve MEB iş birliğiyle, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek festival, 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
10. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında 10. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali düzenlenecek.

CSO Konser Salonu'nda 3 Aralık'ta düzenlenecek festivale, Türkiye'nin dört bir yanından öğrenci ritim toplulukları, engelleri ritimle aşan özel eğitim öğrencileri ve yurt dışından dünyaca tanınmış sanatçılar katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Dinçer Özer koordinesinde gerçekleştirilecek etkinlik ile ülke insanının sanatla buluşması, çocuklara hayal ettikleri kendilerini ifade edebilecekleri uluslararası bir sanat ortamı ve bu yolla eğitimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Festivalde, katılımcı öğrenciler, dünya çapında tanınan sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak, finalde büyük gösterilerini hep birlikte sahneleyecekler.

Ayrıca festival kapsamında yıl içinde birçok okulda, engelli okulları da dahil olmak üzere, vurmalı çalgılar odası açılışı, eğitimler, sunumlar ve konserler gerçekleştirilecek.

Festival biletlerine konser salonunun gişelerinden, Dost Music Center'den ve "www.biletinial.com" internet adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar