DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu öldürüldü

DAEŞ'in Gaziantep'teki hücre evlerinin sorumlusu öldürüldü, 2 çocuğu ve eşi sağ ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu öldürüldü
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel, etkisiz hale getirildi; 2 çocuğu ve eşi sağ ele geçirildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 3 polisin şehit olduğu, 4 polis ile 4 Suriyelinin yaralandığı saldırıda bir 'canlı bomba'nın parçalanarak öldüğü belirtilerek şöyle denildi:

"16 Ekim 2016 Pazar günü öğle 12.45 saatlerinde Gaziantep Şahinbey İlçemiz Beşyüzevler Mahallesi’nde ilimiz Emniyet Müdürlüğü’nce terör örgütü mensuplarının ikamet ettiği eve yapılan operasyon sonucu, örgüt mensuplarının üzerinde taşıdığı patlayıcı maddeyi patlatmak suretiyle 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştır. Olay mahallinde terör örgütüne mensup 1 canlı bomba ölü olarak ele geçirilmiştir. Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu anlaşılmış, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Ankara Gar Meydanı'na yönelik saldırıda canlı bombaları başkente götüren kişi olarak aranan İbrahim Halil Durgun, geçen yıl Kasım ayında Gaziantep'in Beykent Mahallesi'ndeki evine polis tarafından düzenlenen operasyonda kendini patlattı. Patlamada, Durgun parçalanarak ölürken, 5 polis memuru yaralandı. 

İkinci hücre evi operasyonu ise terör örgütü IŞİD'in emirlerinden olarak bilinen ve Türkiye'deki tüm bombalı saldırıları organize ettiği iddiasıyla başına 4 milyon TL ödül konularak aranan Yunus Durmaz'ın, geçen 19 Mayıs günü Çağlayan Mahallesi'ndeki adresi belirlendi. Eve düzenlenen operasyonda Yunus Durmaz canlı bomba olarak kendisini patlattı, yine kendisi gibi IŞİD üyesi olan ve 1.5 milyon TL ödül ile aranan kardeşi Hacı Ali Durmaz ise sağ olarak ele geçirildi. 

Bugün meydana gelen hücre evi operasyonunda ise kimliği henüz açıklanmayan canlı bombanın kendisini infilak ettirdiği saldırıda 3 polis şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

GAZİANTEP'TE IŞİD 2 SALDIRI DÜZENLEDİ

Terör örgütü IŞİD üyeleri Gaziantep'te bugüne kadar 2 kez bombalı saldırıda bulundu. İlk saldırı, geçen 1 Mayıs günü Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlendi. IŞİD'in önemli isimlerinden olan Ahmet Güneş'in amcasının oğlu İsmail Güneş, bomba yüklü minibüsü Emniyet Müdürlüğü önünde infilak ettirdi. Buradaki patlamada 3 polis memuru şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. 

Terör örgütü IŞİD'in son saldırısı ise geçen 20 Ağustos gecesi Beybahçe Mahallesi'nde sokakta yapılan kına eğlencesini hedef aldı. Kına gecesi için toplanan çoğunluğunu Siirt ve Doğu illerinden göç eden ailelerin oluşturduğu kalabalığın bulunduğu bölgeye gelen 'canlı bomba' kendini patlattı. Saldırıda çoğunluğu çocuk 57 kişi yaşamını yitirdi, 90'ı aşkın kişi de yaralandı.

VALİ: 2 CANLI BOMBA ÖLÜ, 1'İ GÖZALTINDA 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte kentteki saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı. Vali Yerlikaya, kentteki bazı yerlere bombalı saldırı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma yapıldığını ve ilk patlamanın belirlenen bir hücre evine yapılan operasyon sırasında yaşandığını belirtti. 

Vali Yerlikaya, istihbari çalışmalarla 19 şüphelinin gözaltına alındığını çok sayıda da mühimmat ele geçirildiğini kaydetti. Yerlikaya, polisin belirlediği adrese yapılan operasyonda 1 canlı bombanın gözaltına alındığını, diğerinin de yakalanacağını anladığı sırada üzerindeki ve evdeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini açıkladı. Yerlikaya, şunları söyledi: 

"Bugüne kadar yapılan çalışmamız sonucunda 19 şüpheli Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince gözaltına alındı. 1 depo ele geçirildi. Bu deponun içerisinde 1 kiloluk poşetlenmiş 15 adet TNT, 1 adet 9 buçuk kilo ağırlığında anti tank mayını, çok sayıda bomba tesirini arttırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve eylemde kullanılacak malzemeler bulundu. Bu malzemeler ve 19 şüpheli ve istihbari bilgilerinin değerlendirilmesinden sonra Emniyet Müdürlüğümüz, istihbaratımız, bugün saat 12.10 'da Şahinbey ilçemizde canlı bomba olarak hareket etmeye hazırlanan bir hücre evine harekat düzenledi. Bu operasyon esnasında 1'i canlı, diğeri de yakalanacağını anladığı için üzerinde ve evdeki bombayı patlatıyor. Tabi biz binayı biliyoruz ama dairenin ne olduğunu bilmiyoruz. O binada yukarıdan aşağıya bütün daireleri tetkik ederek iniyorduk. Kendini alt katta yakalanacağını anlayınca bu bombayı patlatıyor. Bu esnada özel harekatçı ve bomba ekibimizden maalesef 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 5 kardeşimiz de yaralı, 4 vatandaşımız da yaralanıyor. Ben öncelikle baş sağlığı diliyorum." 

2'NCİ CANLI BOMBA DA KENDİNİ PATLATTI, EŞİ VE 2 ÇOCUĞU GÖZALTINDA 

Vali Yerlikaya, terör örgütü IŞİD'in sözde hücre evi sorumlusu Mehmet Kadir Cabael'in de Buraklı Mahallesi'ndeki belirlenen evde operasyonla yakalanacağını anlayınca polisler tarafından etkisiz hale getirildiğini, eşi ve 2 çocuğunun da gözaltına alındığını ve bu sırada bombayı infilak ettirdiğini açıkladı. Vali Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Saat 16.27'de bu hücre evinin lojistik destek sağlayan bomba yapımını ve diğer ihtiyaçları temin eden bunların bu şehirde başta Alevi ve Kültür Derneğimiz ve diğer hedeflere nasıl eylem yapacaklarını tasarlayan, planlayan, beyni olan Mehmet Kadir Cabael'in yer tespitini yaptık. Ve direkt oraya gittik. Orada o da kendisinin yakalanacağını anlayınca polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili, etrafındaki ev sakinlerini komşularına da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaattan kendisini etkisiz hale getiriyor. Ama bu esnada o da yapmış olduğu ve evde bulundurmuş olduğu bombayı patlatıyor. Ama hamdolsun bu hücre evinde zayiatımız yok. Sadece canlı bomba etkisiz hale getirildi, eşi ve 2 çocuğu da sağ olarak gözaltına alındı."

Yorumlar