AB’nin yaptırım listesine giren Rus Dobrolet Havayolları, uçuşlarını durdurdu

Ukrayna krizi nedeniyle AB’ni yaptırım listesine giren ve leasing yöntemiyle kiraladığı Boeing 737-800 uçakları ile ilgili sözleşmesi feshedilen Rusya’nın Dobrolet Havayolları tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.Yaptırım nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
AB’nin yaptırım listesine giren Rus Dobrolet Havayolları, uçuşlarını durdurdu

Ukrayna krizi nedeniyle AB’ni yaptırım listesine giren ve leasing yöntemiyle kiraladığı Boeing 737-800 uçakları ile ilgili sözleşmesi feshedilen Rusya’nın Dobrolet Havayolları tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Yaptırım nedeniyle uçaksız kalan Aeroflot’un bir alt markası olan Dobrolet Havayolları tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Dobrolet’tan 15 Eylül’e kadar Moskova-Simferepol-Moskova ve 20 Ağustos’a kadar Moskova – Volgograd - Moskova bileti alan yolcuları Aeroflot’un diğer bir alt markası Orenburg Havayolları’nın taşıyacağı belirtiliyor. Diğer yönlere bileti bulunan yolculara ise ücretleri iade edileceği belirtildi.

Her gün Simferopol’e 8 sefer düzenleyen Dobrolet’un 15 Eylül’e kadar 61 bin kişiye bilet sattığı belirtiliyor. Volgrograd için ise 20 Ağustos’a kadar 4 bin 500 kişiye bilet satıldığı açıklandı.

Dobrolet Havayolları Volgograd, Perm, Samara, Ufa, Yekaterinburg, Kazan ve Simferopol gibi şehirlere uçak seferleri düzenliyordu. Yavaş yavaş büyümeyi planlayan Dobrolet’un ilerleyen yıllarda yolcu sayısını 10 milyona ulaştırmayı hedefliyordu.

Ayrıca, her gün Rusya’nın 30 şehrinden Kırım’a 25 havayolu şirketi yaklaşık 120 sefer düzenliyor. CİHAN

Yorumlar