Kenya’da silahlı soygun artışı engellenemiyor

Terör saldırılarına ilaveten hırsızlık vakalarının da hızla arttığı Kenya’da yetkililerin güvenlik zaafiyeti için acil çözüm üretmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kenya’da silahlı soygun artışı engellenemiyor

Terör saldırılarına ilaveten hırsızlık vakalarının da hızla arttığı Kenya’da yetkililerin güvenlik zaafiyeti için acil çözüm üretmesi bekleniyor. Gazetelerde geniş yer kaplayan soygun olaylarına hergün bir yenisi ekleniyor. Çoğunlukla ölümle sonuçlanan vakalar, halk tarafından endişe ile karşılanıyor.

Kenya’nın Naivasha şehrindeki bir petrol istasyonunda dün sabaha karşı gerçekleştirilen silahlı soygunda 5 istasyon çalışanı öldürüldü; yaklaşık 21 bin dolar gasp edildi. Yaralanan 4 kişi en yakın hastaneye kaldırıldı. Saldırı, son 3 ay içerisinde meydana gelen 4. silahlı istasyon soygunu.

Motorsiklet kullandıkları tespit edilen soyguncuların 4 kişi ve silahlı oldukları bildirildi. Olayın meydana gelişinden ancak 2 saat sonra gelen polis, halk tarafından tepki ile karşılandı.

Soygunlardaki artış ülkede yaşayan yabancılar tarafından da endişe ile izleniyor. Geçtiğimiz aylarda bir Türk vatandaşının evine giren hırsızın açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesi, yabancıların güvenliği konusundaki endişelere medyada genişce yer verilmesine sebep oldu.

Özel güvenlik şirketlerinin yoğun çalışmalarına rağmen son zamanlarda Kenya polis güçleri hırsızlara karşı önlem almakta yetersiz kalıyor. Halkın güvenliğinin çoğunlukla özel sektör tarafından üstlenilmiş olması, polis teşkilatının yavaş davranmasına sebep oluyor.

Koruma şirketlerinin hırsızları yakalama ya da cezalandırma güçlerinin olmaması vakaların sonuçlanmadan kapatılmasına neden oluyor. Olay yerine ulaşmakta bile geç davranan polis görevlileri, takiplerde de yeterli hızı sergileyemiyor.

Kamuoyunun, hayat pahalılığı ve yüksek işsizlik oranı sebebiyle hırsızlığa yönelenleri kendi yöntemleriyle cezalandırması sokaklarda dehşete yol açabiliyor. Halk hırsızları, taş veya sopa ile öldüresiye dövüyor.
CİHAN

Yorumlar