Bina tahliye edildi!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'in günlük basın toplantısı esnasında gelen bir bomba ihbarı sebebiyle , toplantı yarıda bırakılarak haberciler dışarı çıkarıldıç

Google Haberlere Abone ol
Bina tahliye edildi!

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'ın günlük basın toplantısı sırasında, konuşmasını bölen Gizli Servis yetkilileri odayı hemen boşaltmalarını söyledi.
Beyaz Saray'ın youtube'dan yapılan canlı yayını kesilirken, K-9 köpekleriyle brifing odasında incelemeye başlandı. Gazetecilerde binanın başka bir bölümüne alındı.
Tehdidin sonrasında Beyaz Saray'ın kuzey bölümü de tamamen boşaltıldı.

Beyaz Saray sözcüsü toplantı kesilmeden önce Türkiye'deki seçimler hakkında konuşuyordu. Earnest, ''ABD, NATO müttefikimiz olan Türkiye’de yeni seçilen hükümetle birlikte çalışmayı bekliyor” derken bir gazetecinin yabancı savaşçıların Suriye’ye geçişleriyle ilgili sorusuna da “Türkiye ile yakın işbirliği yapıyoruz'' cevabını verdi. 

Arama çalışmaları sona erdikten sonra Josh Eranest toplantısına kaldığı yerden devam etti. Amerikan medyasında Beyaz Saray'a gelen bir telefon tehdidinin ardından böyle bir önlem alındığı belirtiliyor. Fakat tehdidin içeriği henüz bilinmiyor. ABD Senatosu'nda yapılan bir görüşme esnasında bomba ihbarı üzerine bina tahliye edilmiş, bulunan şüpheli paketin bomba içermediği belirtilmişti.

Yorumlar