Genç çiftçilere damızlık hayvan dağıtımı yapıldı

Sivas Valisi Davut Gül, TİGEM Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında düzenlenen damızlık hayvan dağıtımı programına katıldı.Programda proje hakkında bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Google Haberlere Abone ol
Genç çiftçilere damızlık hayvan dağıtımı yapıldı

Sivas Valisi Davut Gül, TİGEM Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında düzenlenen damızlık hayvan dağıtımı programına katıldı.

Programda proje hakkında bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Genç Çiftçi Projesi’nin 2016 yılında başlatıldığına dikkati çekerek,"3 yıl süreli proje. Bu proje ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir seviyelerinin yükseltilmesi, yaşam standartlarının iyileştirilmesi, kırsal alandaki genç nüfusun hazırladığı projenin desteklenmesi amaç edinilmiştir" dedi.

Vali Davut Gül ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçilere her zaman destekte bulunduğunu hatırlatarak,"Bu projede ise 310 genç çiftçiye yaklaşık 9 milyon 300 bin liralık hibe verilmektedir. Bu projelerin başarılı olması lazım. Bu projeler, bu genç kardeşlerimiz başarılı olurlarsa bu artarak devam eder, iyi örnek olarak kabul görür. Başarısız olurlarsa hem kendileri açısından, hem de başarısız olan bir projenin sürdürülebilmesi anlamında da sıkıntılar ortaya çıkar. Biz istiyoruz ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütün danışmanlık anlamında desteklerini de arkasına alıp bu genç arkadaşlarımızın başarılı olması için onlara gerekli kolaylığı sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Çiftçilere 24 saat kapılarının açık olduğunu vurgulayan Gül,"Hak sahiplerine Allah helalinden bereketli kazançlar nasip etsin. İnşallah bizim verdiklerimizin üzerine 3-5 kat artırarak eklerler. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından genç çiftçilere hibe çekleri Vali Davut Gül, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız tarafından takdim edildi.

Yorumlar