Jandarma Okullar Komutanlığındaki darbe girişimi davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi - Duruşmada, tutuksuz yargılanan eski kursiyer teğmenler savunma yaptı

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Okullar Komutanlığındaki darbe girişimi davası

ANKARA (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşma, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki salonda yapıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz yargılanan eski kursiyer teğmenler savunma yaptı.

Ahmet Bilge D, darbe girişiminin yaşandığı gün rutin mesaisine devam ettiğini, saat 18.00 gibi bölüğün WhatsApp grubundan gelen mesaj sonrasında akşam içtimasına gittiğini, orada tüm tabura 20.45 gece eğitimi olacağının aktarıldığını anlattı.

Gece eğitim olacağının tebliğ edilmesinden sonra eğitim elbisesi giydiğini, 20.45'e kadar silahlı ve teçhizatlı olarak taburda beklediğini ileri süren Ahmet Bilge D, tabur komutanı Binbaşı Tarık Görener'in Ankara genelinde bir terör saldırısı olduğunu, kışla emniyetinin alınacağını ve kimsenin telefon kullanmamasını emrettiğini iddia etti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde telefonunu açtığını, ailesinden ve arkadaşlarından gelen mesajlarla bu işin darbe olduğunun farkına vardığını ifade eden Ahmet Bilge D. herhangi illegal bir eyleme karışmadığını öne sürerek beraatini talep etti.

Sanık Ahmet Serdar K. de Jandarma Okullar Komutanlığında kursiyer teğmen olarak görev yaptığını, FETÖ ve darbe girişimiyle bağlantısı olmadığını, kendisinden sorumlu komutanların emirleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Gece içtimasında Tuğgeneral Sadık Köroğlu tarafından Jandarma Genel Komutanlığına ve Genelkurmaya terör saldırısı olabileceğini ve acilen tedbir almaları gerektiğinin söylendiğini ileri süren Ahmet Serdar K. gece boyunca okulun misafirhanesine gittiğini ve herhangi bir eyleme katılmadığını anlattı.

Konusu suç teşkil eden hiçbir eyleme karışmadığını, silah kullanmadığını iddia eden sanık Ahmet Serdar K. FETÖ ile bir bağının bulunmadığını savunarak beraatını talep etti.

Sanık Ali Fuat G. de 15 Temmuz'da akşam saatlerinde gece eğitimi yapılacağına yönelik mesaj geldiğini, ardından içtima alanına gittiklerini belirterek, "Akşam içtimada konuşan Oğur Kuzucu, okul komutanı Sadık Köroğlu'nun kursiyerlerin disiplinsizliklerinden dolayı kızdığını söyledi. Bu yüzden gece eğitimi yapılmasını emrettiğini, herkesin ikinci bir emre kadar hazır beklemesi gerektiği söyledi." ifadesini kullandı.

Gece eğitimi içtiması için zimmetli silahını alıp 20.45'te hazır olduğunu anlatan Ali Fuat G. içtimaya gelen Binbaşı Tarık Görener'in terör saldırısından bahsettiğini iddia etti.

Ali Fuat G. Görener'in kışla emniyetini alacaklarını söylediğini, cep telefonlarının da açılmamasını istediğini belirterek, sekizerli gruplar halinde tanımadıkları komutanların emrine verildiklerini anlattı.

Sabaha kadar kışlada oturduğunu savunan Ali Fuat G, sabah telefonunu alınca bulundukları yeri terk ettiklerini ve ardından da gözaltına alındıklarını söyledi.

Ali Fuat G. gece boyunca silah kullanmadığını, kanunsuz bir emir almadığını ileri sürerek beraatini talep etti.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan eski kursiyer teğmenler Cengiz Ç. Cengiz Ö. ve Cuma B. de üzerlerine atılı suçları reddederek beraatlerini talep etti.

Mahkemeye heyeti duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.





Yorumlar