'Yüreği yetiyorsa Erzurum'dan aday olsun'

Aydın Şengül, CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili aday adayı olması ve ön seçime girmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Yüreği yetiyorsa Erzurum'dan aday olsun'

Türkiye Cumhuriyeti tarihsel boyunca politik parti liderlerinin çoğunlukla yaşadıkları yerlerden ve ya memleketlerinden aday olduklarına dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Adnan Menderes Aydın'dan, Süleyman Demirel Isparta'dan, Deniz Baykal Antalya'dan, Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'dan aday oldular. Sayın Kılıçdaroğlu ben Derisimli Kemal'im diye bağırıyordu. Bence onun Tunceli'den aday olması gerekir. Ya da yüreği yetiyorsa Konya'dan Erzurum'dan aday olsun. Ucuz kahramanlık ardında koşuyor" dedi.

Şengül şöyle konuştu: "Bu karara CHP'li vekil aday adayları da başkaldırı ediyor. CHP'de kontenjan sayısı artarken 2. bölgeden aday adayı olanlar iri bir düş kırıklığı yaşıyor. Haksız bir rekabet ile karşı karşıya kaldılar. Kılıçdaroğlu madem demokrasiden bahsediyor o süre kontenjanların hepsini kaldırsın. Bu arada CHP'liler yıllarca bizim adaylarımıza ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Sayın Binali Yıldırım'a 'ithal aday' yakıştırması yapmışlardı. Acaba Sayın Kııçdaroğlu'nu Yamanlar'da bıraksak Kemeraltı'nı bulabilir mi? Kendisi ithal olmuyor mu? Bir de CHP nasılsa bir takım koyarsak koyalım İzmir'den iyi oy alıyoruz mantığıyla devinim ediyor. Bu İzmirlilere oluşmuş en iri hakarettir. Bütün bunlara İzmirli seçmenler 7 Haziran'da lüzumlu yanıtı verecektir."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar