Yavaş: Yalan haber yapanların Allah’tan korkuları yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesinin sürmanşeti ve Ankara ekinde yer alan ‘Mansur Yavaş, seçim otobüsleriyle Kızılay’a eylemci taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Yalan haber yapanların Allah’tan korkuları yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesinin sürmanşeti ve Ankara ekinde yer alan ‘Mansur Yavaş, seçim otobüsleriyle Kızılay’a eylemci taşıyor.’ şeklinde çıkan haberleri sert bir şekilde yalanladı. Kimsenin kan üzerinden siyaset yapmaması gerektiğine değinen Yavaş, yalana ve kirli siyasete karışanlara ahiret gününü hatırlattı. Yavaş, “Allah'tan korkuları yok bunların. Ne uğruna? Seçim ve koltuk uğruna. Benim için bu sadece bir seçimdir. Allah nasip ederse sizlerin desteği ile seçileceğiz. Memnun olmazsanız değiştireceksiniz. Benim için seçim olan şey, bir başkası için adeta savaş. Bunlarla ahirette hesaplaşacağız. Elinizi vicdanınıza koyun. Sizlerden aldığı vergileri kendi namusu gibi harcayacak insanlara oy verin.” diye konuştu.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 30 Mart’a kısa bir süre kala seçim çalışmalarına Ankara Toptancılar Hal’inde devam etti. Hal esnafı ile bir araya gelen Yavaş, vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte esnafa seslenen Belediye Başkan Adayı Yavaş, kan üzerinden siyaset yapanların ülkeyi karıştırdığına değindi. Berkin Elvan’ın ölümünden her kesimin kendine siyasi çıkar elde etmek istediğini kaydeden Yavaş, “Bu ülkede her şey siyah ve beyaz değil. Gri de var. Hem ölenlere üzülen insanlar var, hem de bu şekilde yakıp yıkanları istemeyen insanlar var. Ankara’da böyle bir yönetime ihtiyaç var. Melih Gökçek, provakatör olaylar olduğu zaman nasıl olsa sağ oy çok diyor tribünlere oynuyor. Ben kendi evlatlarımızı, annemizi, babamızı bir an için gözünüzün önüne getirin. Hangisinin bir damla kanına bir makamı değişirsiniz. İnsan kanı üzerine oturacak bir makam yok. Toplumda bu tür gerginlik yapanlara müsaade etmeyin.” ifadelerini kullandı.

    Seçimlerden sonra yeni bir dönemin başlayacağını belirten Yavaş, hesap verebilir bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını kaydetti. Yavaş şöyle devam etti: “31’inden sonra yeni bir yönetim gelecek ya da eski yönetim devam edecek. Bunun kararını verecek olan sizlersiniz. Ben 20 yılda insanının çok yorulacağını, ufkunun köreleceğini düşünüyorum. Öyle şeylerle zorluyor ki o koltuğu bırakmamak için aleyhimizde gazete dağıtıyor. Ne uğruna? O koltuktan kalkmamak için. Kim bunlar pek? Onlar dini bütün Müslüman, biz light Müslüman. Bunlarla ahirette hesaplaşacağız. Elinizi vicdanınıza koyun. Sizlerden aldığı vergileri kendi namusu gibi harcayacak insanlara oy verin.”

    Geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesinin sürmanşeti ve Ankara ekinde yer alan haberleri de eleştiren Yavaş, kirli siyasetin içerisinde olmayacaklarını ifade etti. Yavaş, “Bir ulusal gazetenin Ankara sayfası Mansur Yavaş, Kızılay’a eylemci taşıyor. Allahtan korkuları yok bunların. Ne uğruna? Seçim ve koltuk uğruna. Benim için bu sadece bir seçimdir. Allah nasip ederse sizlerin desteği ile seçileceğiz. Memnun olmazsanız değiştireceksiniz. Benim için seçim olan şey, bir başkası için adeta savaş. Sanki hayatını kaybetmek gibi.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar