Ürdün'de 3 Amerikan askeri öldürüldü

Ürdün'de Suriye sınırına yakın bölgedeki ABD askerlerine düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri öldü.

Google Haberlere Abone ol
Ürdün'de 3 Amerikan askeri öldürüldü

Ürdün'ün kuzeydoğu bölgesinde, Suriye sınırına yakın bir konumda yer alan ABD güçlerine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği rapor edildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden bu olayla ilgili bilgi verdi.

Joe Biden, saldırının detayları hakkında konuştu. Açıklamasında, "Dün gece, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." dedi.

Biden, saldırının sorumlusu olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan grupları işaret etti ve bu gruplardan hesap sorulacağını belirtti.

SALDIRININ ETKİLERİ VE YARALILAR

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada da saldırının detayları paylaşıldı. Buna göre, Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü yapılan insansız hava aracı saldırısı sonucunda 3 ABD askeri hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı. 

GENEL BAKIŞ VE GELECEKTEKİ ADIMLAR

ABD Başkanı Biden'ın açıklamaları, olayın ardından ABD'nin atacağı adımlar hakkında fikir veriyor. Biden, saldırının sorumlularının belirlenmesi ve gerekli tepkinin verilmesi konusunda kararlı bir tutum sergiliyor. Ayrıca, ABD'nin bu tür saldırılara karşı mücadeleye devam edeceğini vurguluyor.

Yorumlar