Türkiye S-400'lerin kurulumunu erteledi

Türkiye, Rusya'dan temin ettiği hava savunma sisteminin kurulumunu koronavirüs salgını nedeniyle erteleme kararı aldı. Erteleme, S-400'lerden vazgeçildiği anlamına gelmiyor. S-400'lerin Nisan ayı içinde kurulması planlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye S-400'lerin kurulumunu erteledi

Türkiye ile ABD arasında tartışmalara neden olan S-400'lerin kurulumu koronavirüse takıldı. Türkiye, salgın nedeniyle kurulumu geçici bir süreliğine erteledi. 

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan habere göre, Türkiye koronavirüs salgını nedeniyle Rus yapımı hava savunma sisteminin kurulumunu erteledi. 

Türkiye'den bir yetkiliye dayandırılan habere göre; S-400 füze savunma sisteminin aktive edilmesi yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

Reuters'ın ' Koronavirüs, Türkiye ve ABD arasındaki füze hesaplarını askıya aldı' başlıklı haberine göre, aynı yetkili, aktivasyonla ilgili geri adım atılmayacağını ancak Nisan ayı için yapılan planlamanın ertelendiğini ifade etti. Yetkili, gecikmenin birkaç ay alabileceğini de söyledi.

Haberde, Milli Savunma Bakanlığı tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadığı da belirtildi.

Rusya'dan satın alınan S-400 füze savunma sistemi, ABD ile Türkiye ilişkilerinde kriz yaratmıştı. Beyaz Saray, S-400'lerin aktive edilmemesini istiyor, Ankara ise sistemin kurulacağını söylüyor.

 

Yorumlar

zlatan shabanaoic bus.dortyuzler yilan hikayesine benzedi in kurulur.
Timur S 400 gelsin dünya ayaklansın