Türkiye istihdamda Avrupa'yı geçti

Türkiye, 5 yılda 2 milyon 384 bin kişiye iş imkanı oluşturarak Avrupa'da en fazla istihdam oluşturan ülke oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye istihdamda Avrupa'yı geçti

SonHaberler | Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Eurostat verilerinden derlediği bilgilere göre, 2012'de 24 milyon 821 bin kişinin istihdam edildiği Türkiye, bu sayıyı sürekli artırdı. Türkiye, 2012-2016 dönemini kapsayan 5 yılda Avrupa ülkeleri arasında en çok istihdam sağlayan ülke olarak birinci sıraya yerleşti.

TÜRKİYE İSTİHDAMDA AVRUPA BİRİNCİSİ

İstihdam sayısı 2016 itibarıyla 27 milyon 205 kişiye ulaşırken 5 yılda sağlanan ilave istihdam sayısı 2 milyon 384 bin kişi oldu. Türkiye, bu dönemde istihdamda AB üyesi olan Almanya, İngiltere, Polonya ve İspanya'nın dışındaki AB ülkelerinin 24'ünün toplamından daha fazla istihdam imkanı sundu.

İNGİLTERE İKİNCİ OLDU

Türkiye'nin ardından vatandaşlarına en fazla istihdam sağlayan ülke ise 2 milyon 31 bin kişiyle İngiltere oldu.

Türkiye ve İngiltere istihdam sayısını arttırırken Romanya, Yunanistan, Finlandiya ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi Avrupa ülkelerinin istihdamı daralan ülkeler olması dikkat çekti.

İSTİHDAM ARTIŞI TEMMUZDA HIZ KESMEDİ

Türkiye'de istihdam edilen kişi sayısı, temmuz sonu itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 122 bin kişi artarak 28 milyon 758 bine ulaştı. Bu sayı dahil edildiğinde Türkiye'nin sağladığı ilave istihdam 3 milyon 937 bin kişi oldu.

Yorumlar