Tunceli depremi sonrasında Görür'den uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli Pülümür'de meydana gelen depremle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Görür, aynı nokta için daha önce de uyarmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli depremi sonrasında Görür'den uyarı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Bu depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Yedisu Fayı'nın kırılma potansiyeli ve büyük bir deprem üretme ihtimali üzerinde durdu.

16.28'de meydana gelen deprem, yerin 8,7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin Yedisu Fayı üzerinde olduğunu ve fayın 7'nin üzerinde bir deprem üretmeye hazır olduğunu belirtti. Görür, daha önce de Tunceli ve Pülümür bölgelerine dikkat çekmişti. Onun görüşlerine göre, bu bölgelerde yaşayanlar için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

"DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ"

Prof. Dr. Naci Görür'ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, depreme dayanıklı kentlerin önemine vurgu yaptı. Görür, bu tür doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın gerekliliğine işaret ederek yerleşim alanları için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Görür, geçen ay yaptığı bir canlı yayında Tunceli hakkında uyarılarda bulunmuştu.

Görür açıklamasında, Erzincan-Karlıova arasındaki fay hattının 7,4 büyüklüğünde depremler üretebileceğine işaret etmiş ve Tunceli'nin bu tehdit altında olduğunu belirtmişti.

 

Yorumlar