Threads web versiyonu var mı? Trheads masaüstünde kullanılabilir mi?

Threads uygulamasının mobil uygulama mağazalarından indirilerek kullanılabilmesine yönelik süreç başlarken web versiyonu yani masaüstünde kullanım için uygulamanın ne durumda olduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Threads web versiyonu var mı? Trheads masaüstü?

Threads web versiyonu var mı veya masaüstünden Threads kullanmak mümkün mü soruları merakla cevabını arıyor. Meta, Instagram'a bağlı olan Threads uygulamasını ilk olarak iOS ve Android için piyasaya sürdü ve bir web sürümünün var olup olmadığı veya üzerinde çalışıldığı konusunda birçok kullanıcının merak etmesine neden oldu.

Meta'nın yeni metin tabanlı sosyal uygulaması Threads sonunda burada ve en uygun Twitter alternatifi olabilir - ancak bir masaüstü sürümü var mı? Şirket, Temmuz 2023'te Threads'i halka sundu ve kullanıcılara mevcut Instagram hesaplarıyla sorunsuz entegrasyon sunuyor. Şimdiden inanılmaz bir hızla kullanıcıları kendine çekiyor; CEO Mark Zuckerberg, sitenin piyasaya sürülmesinden bir gün sonra paylaştığı bir gönderide, siteye zaten 30 milyondan fazla kaydolma olduğunu açıkladı.

THREADS WEB VERSİYONU VAR MI? MASAÜSTÜNDEN KULLANILABİLİR Mİ?

Threads, iOS ve Android için uygulamalarla birlikte piyasaya sürüldü ve arayüzü neredeyse Twitter'ın kopyası gibi. Kullanıcılar metin (en fazla 500 karakter), bağlantılar, fotoğraflar ve videolar paylaşabilir ve diğer kullanıcıların gönderileriyle beğeni, yeniden paylaşma ve alıntı yapma gibi tanıdık yollarla etkileşimde bulunabilirler. Ne yazık ki, şu anda sadece bir mobil uygulama deneyimi sunuyor, ancak her zaman böyle olmayacak. Web veya masaüstü bir sürüm hakkında merak eden kullanıcıların sorularına cevaben, Instagram'ın Başkanı Adam Mosseri ekibin üzerinde çalıştığını söyledi.

Threads'i kullanabilmek için kullanıcıların bir Instagram hesabı olması gerekiyor, bu nedenle daha önceden bir Instagram hesabı olmayan herkes yeni bir hesap oluşturmak zorunda kalacak. Mevcut hesaplara sahip olanlar, Threads uygulamasını App Store veya Google Play Store'dan indirdikten sonra 'Instagram ile oturum aç' seçeneğini tıklayarak ikisini kolayca bağlayabilirler. Birden fazla hesaba sahip olan kullanıcılar her biri için bir Threads profil oluşturabilecekler.

Masaüstü web sitesinin eksikliğiyle birlikte, Threads şu ana kadar uzun vadedeki başarısı için önemli olacak bazı temel özelliklere de sahip değil. Şu anda DM'ler veya çalışan etiketler bulunmuyor ve takip ettikleri kişilerin gönderilerini gösteren bir akış yok. Gönderileri zamanlamak için bir seçenek de yok ve birden fazla hesap arasında geçiş yapmak biraz zahmetli bir süreç. Mosseri ve Threads ekibi üyeleri, bu konularda birçok sorunu site üzerinde yaptıkları yanıtlarda ele aldılar ve kullanıcılara yakında geleceğini temin ettiler.

Şu an olduğu gibi Threads, giderek artan Twitter rakipleri listesine umut vaat eden bir giriş gibi görünüyor, bunun büyük bir kısmı milyarlarca kullanıcıya sahip olan mevcut Instagram kullanıcı tabanıyla entegrasyonuna bağlıdır. Meta ekosisteminde zaten yerleşik olan kişiler için sorunsuz bir geçiş sağlar. Meta ayrıca Threads'in Mastodon gibi diğer sosyal platformlar tarafından kullanılan ActivityPub protokolüyle uyumlu hale getirilmesi üzerinde çalıştığını söylüyor, böylece kullanıcılar farklı uygulamalar arasında kolayca etkileşimde bulunabilirler.

Yorumlar