Ramazan Bayğara kimdir Bayğaralar çetesi lideri kimdir nerelidir?

Bayğaralar Grubu Cenk Çelik cinayeti sonrası Adana'da düzenlenen operasyonda çökertildi. Çetenin 15 üyesi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Peki, kimdir bu Bayğaralar Grubu? Bedirhan Baygara, Seyfettin Baygara kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Bayğara kimdir Bayğaralar çetesi lideri

Baygaralar çetesi veya grubu kim, lideri kimdir, Cenk Çelik'i öldürenler onlar mı soruları bu aralar merakla soruluyor. Çetenin lideri Bedirhan Bayğara ve Seyfettin Bayğara kimdir?

Adana'da düzenlenen operasyonda Baygaralar Grubu olarak bilinen organize çete çökertildi. Çetenin mahkemeye çıkarılan üyelerinden 15'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

RAMAZAN BAYGARA VE BAYGARA GRUBU KİMDİR?

Ramazan Bayğara, Adana'da son birkaç yıl içerisinde bir anda palazlanan çetenin en son lideriydi. Sokak hesaplaşmalarına hızlı bir şekilde müdahil olduğu için hem liderlerini hem de üyelerini hızla kaybeden çeteye en son operasyon da İçişleri Bakanlığı tarafından çekildi.

Çetenin önceki lideri Bedirhan Bayğara olarak biliniyordu. Onun yerine oğlu ya da yeğeni olarak bilinen Rağmazan Bayğara geçti.

Ramazan Bayğara henüz 30'lu yaşlarında genç bir isimdir. Adana merkezde çevresindeki çok az sayıdaki kişiyle çetecilik faaliyetleri yürütüyordu. Kamuoyu ise isimlerini Cenk Çelik cinayetiyle duymaya başladı.

Kamuoyunun yakından takip ettiği Cenk Çelik cinayeti sonrası yakın takibe alınan Baygaralar Grubu'nun merkezi Adana'da bulunuyor. 

İddialara göre Sedat Peker hakkında çektiği videolar ile bilinen Cenk Çelik'in Ümraniye'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesini Baygaralar Grubu organize etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul Ümraniye'de silahlı saldırı sonrasında hastanede hayatını kaybeden Cenk Çelik'in öldürülmesine ilişkin cinayeti azmettiren ve organizasyona dahil olduğu tespit edilen Adana'daki bir suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 15'inin tutuklandığını bildirdi.

EGM'nin yazılı açıklamasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 17 Eylül'de Ümraniye'de Cenk Çelik'in öldürülmesi olayının şüphelisi Özgür B'nin 19 Eylül'de yakalanarak tutuklandığı hatırlatıldı.

ÇETEYLE BİRLİKTE SİLAH VE UYUŞTURCU ELE GEÇİRİLDİ

Olayla ilgili soruşturma kapsamında, cinayeti azmettiren ve organizasyona dahil olduğu tespit edilen "Baygaralar" isimli organize suç örgütüne yönelik 4 Kasım'da Adana'da operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, 20 kişinin gözaltına alındığı, aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 288 değişik çap ve modelde fişek, 4.366 gram kokain, 770 gram esrar, bir likit esrar, 10 bin 620 dolar ve 42 bin 870 lira ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, adliyeye sevk edilen 20 kişiden 15'inin tutuklandığı, 5'i hakkında ise adli kontrol kararı uygulandığı belirtildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'e yönelik tehdit videoları yayınlayan Cenk Çelik, İstanbul Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış ve günler boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

LİDERLERİ 2 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Baygara grubu lideri Bedirhan Baygara 2020 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Çetenin 2 yıl önceki lideri Bedirhan Baygara'ydı. 2020 yılında Adana'daki organize suç örgütü operasyonundan cinayet ve yaralama çıktı. 25 üyesi gözaltına alınan suç örgütünün, 2 kişinin öldürülmesi, 4 kişinin yaralanması ve birçok iş yerinin kurşunlanmasını organize ettiği öne sürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurma, kasten adam öldürme, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, silah ve uyuşturucu ticareti yapma suçlarını işledikleri ve vatandaşlar üzerinde hakimiyet kurmaya çalıştıkları ileri sürülen "Baygaralar" isimli organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

BAYGARALAR GRUBu LİDERİ BEDİRHAN BAYGARA KİMDİR?

Örgüt elebaşı Bedirhan Baygara'nın 17 Ocak'ta bir kafede kız arkadaşıyla oturduğu sırada uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından suç örgütünün başına kardeşi Seyfettin Baygara'nın geçtiği tespit edildi. Örgütün, Bedirhan Baygara'nın öldürülmesinin ardından intikam amaçlı 2 kişiyi öldürdüğü belirlenmişti.

Baygaralar Grubu kim, lideri kimdir?
Baygaralar Grubu kim, lideri kimdir?

 

Bedirhan Baygara adına TikTok'ta açılmış hesaplardan yapılan paylaşımlar:

@adana.denizl.mahallesi Mekanın Cennet OLsun Amca 🖤🙏 🥀.13.01.2020 🙏 #adananin #sevilen #ve #sayılan #ve #duyulan #Namı #Değer #baygaraaşiretleriden #BEDİRHAN #BAYGARA 👑🖤🙏 #unutulmadın #unutulmuyacaksın ♬ Dallarımı Kırdılar - Fatih Burdurlu

Suç örgütünün ayrıca farklı tarihlerde 4 kişinin yaralanması, bir kişinin kaçırılarak şantaj yapılması ve birçok iş yerinin kurşunlanmasından da sorumlu olduğu iddia edildi. 18 Eylül'de silahlı suç örgütüne yönelik özel harekat ekiplerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınmış, 4 kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait 8 şarjör, bir el bombası, 7 balistik yelek, 17 ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği, 22 şarjör, 363 çeşitli çapta ve markada tabanca fişeği, 171 adet 7,62 çapında fişek, 20 av tüfeği fişeği ve 3 sahte kimlik ele geçirilmişti.

BEDİRHAN BAYGARA'NIN ÖLÜMÜNDEN SONRA 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Örgütün, Bedirhan Baygara'nın öldürülmesinin ardından, 15 Mart'ta park halindeki aracında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cüneyt Aksüt ve 7 Nisan'da sokakta tabancalı saldırıda yaşamını yitiren Kemal Daş'a yönelik saldırıları organize ettiği öne sürüldü.

Suç örgütünün ayrıca farklı tarihlerde 4 kişinin yaralanması, bir kişinin kaçırılarak şantaj yapılması ve birçok iş yerinin kurşunlanmasından da sorumlu olduğu iddia edildi. 18 Eylül'de silahlı suç örgütüne yönelik özel harekat ekiplerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alınmış, 4 kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait 8 şarjör, bir el bombası, 7 balistik yelek, 17 ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği, 22 şarjör, 363 çeşitli çapta ve markada tabanca fişeği, 171 adet 7,62 çapında fişek, 20 av tüfeği fişeği ve 3 sahte kimlik ele geçirilmişti.

YENİ LİDERİ SEYFETTİN BAYĞARA

Bayğaralar çetesinin yeni liderinin Bedirhan Baygara'nın kardeşi Seyfettin Bayğara olduğu belirtiliyordu. Ancak çetenin içerisinde Ramazan Bayğara'nın da öne çıktığı ve çetenin başı olarak bilindiği ifade ediliyor. 

BAYĞARALAR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Adana Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nce Adana merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes' operasyonunda, 55 şüpheli yakalanarak liderliğini Ramazan Bayğara'nın yaptığı 'Bayğaralar' organize suç örgütü çökertildi.

Eş zamanlı baskınlarda 3 piyade tüfeği, 2 hafif makineli tüfek, 29 tabanca ve 7 av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerin 7 cinayet, 13 silahla yarama suçlarını işlediği; ayrıca alacak verecek konularında sözde mahkeme kurduğu ve maddi menfaat sağladığı, korkutma ve haraç alma amaçlı çok sayıda iş yerini kurşunladığı, iş insanlarına ve bunlara ait iş yerlerine zorla el koyduğu, uyuşturucu madde ticareti, dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları gerekçeleriyle haklarına adli işlem başlatıldı.


 

Yorumlar