Özgür Özel'in babası nereli? Özgür Özel'in eşi Didem Özel ne iş yapıyor?

Özgür Özel'in babası nereli, eşi ne iş yapıyor soruları genel başkanlığa aday olduğunu açıklamasından sonra başta CHP'liler olmak üzere birçok kişi tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Özel'in babası nereli? Eşi ne iş yapıyor?

Özgür Özel'in babası nereli? Özgür Özel'in eşi Didem Özel ne iş yapıyor? Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa'da Talat ve Şükran çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğretimini Manisa Merkez Gazi İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü'ne geçti. Lise eğitimine devam ederken son sınıfta Manisa Lisesi'ne geçiş yaptı ve buradan mezun oldu. Eğitim hayatına devam etmek adına 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu.

ÖZGÜR ÖZEL'İN BABASI NERELİDİR?

Özgür Özel'in babası Talat Özel aslen Manisalı'dır. Mezuniyetinin ardından serbest eczacılık mesleğini icra eden Özel, aynı zamanda Türk Eczacıları Birliği'nde (TEB) aktif görevler üstlendi. 2007 yılından itibaren TEB yönetim kurulu üyeliği, saymanlık ve genel sekreterlik gibi önemli pozisyonlarda yer aldı. Eczacılık kariyeri boyunca birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte yer aldı, kongre ve konferanslarda görev aldı. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ve Avrupa Eczacılık Forumu gibi önemli organizasyonlarda üyelikleri bulundu.

Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) atılan Özgür Özel, 2009 yerel seçimlerinde Manisa Belediye Başkan adayı olarak yer aldı, ancak seçilemedi. İlk milletvekilliği deneyimini 2011 Türkiye genel seçimleri'nde CHP Manisa milletvekili olarak yaşadı. Daha sonraki seçimlerde de CHP Manisa milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. Partisinin 24 Haziran 2015 tarihinden 3 Haziran 2023 tarihine kadar Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi. 3 Haziran 2023 tarihinde ise Grup Başkanı olarak seçildi.

Özel, siyasi kariyeri boyunca özellikle sağlık ve cezaevleri alanında önemli komisyon üyelikleri yapmış, aynı zamanda çeşitli ödüllerle de onurlandırılmıştır. Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen 2015 Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü'nü kazanmıştır.

ÖZGÜR ÖZEL'İN EŞİ NE İŞ YAPIYOR?

Ayrıca, Özel'in siyasi kariyeri Soma Maden Faciası ile de önemli bir dönüm noktası yaşamıştır. Soma'daki maden ocaklarının incelenmesi için meclis komisyonu kurulması teklifinde bulunmuş ve ocaklardaki denetim eksikliklerini dile getirmiştir. Bu konuşması, 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası sonrası ülke gündeminde büyük yankı uyandırmıştır.

Kişisel yaşamında evli ve bir çocuk babası olan Özgür Özel, Almanca ve İngilizce dillerini iyi derecede bilmektedir. Hem eczacı kimliğiyle hem de siyasi kariyeriyle önemli bir rol oynamış, ülkesinin sağlık ve siyasi alanlarındaki gelişimine katkı sağlamış bir isimdir.

Özgür Özel'in eşi Didem Özel'in tam olarak ne iş yaptığı açık kaynaklarda yer almıyor.

ÖZDAĞ İLE YAPILAN PROTOKOLE KARŞI ÇIKTI

Özgür Özel son olarak CHP'nin boykot uyguladığı Halk TV'ye katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Özel, "Biz çok ciddi bir kayba uğradık, getirinin üzerinde götürü oldu. Normalde bu milletvekili seçiminde bir iç hukuk belgesine ihtiyaç vardı. Kılıçdaroğlu Özdağ Mütabakatını bilmiyorduk. Bu anlaşmanın yapılmış olmasını hiç beklemezdim. Ben CHP'nin kendi kimliğiyle kendine yakışan bir çizgi sürdürmesini düşünürüm. Meral hanımın 'biz her yetkiyi vermiştik' açıklamasını da hatırlatmak lazım." dedi.

Yorumlar