Özcan Yeniçeri: İktidar HSYK’yı tam denetim altına almak istiyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, iktidarın HSYK’yı denetim altına almak istediğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Özcan Yeniçeri: İktidar HSYK’yı tam denetim altına almak istiyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, iktidarın HSYK’yı denetim altına almak istediğini öne sürdü. Yeniçeri, “Meclis'teki HSYK taslağı kanunlaşırsa, Adalet Bakanı istediği daireye arzu ettiği üyeyi atayabilecek.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Medyaya dökülen Sabah/ATV tapeleri havuz oluşturmak için iş adamlarına nüfuz kullanarak salma salmak olgusu HSYK’da bir başka kılıfa bürünmüş durumdadır. 30 Mart seçimlerine kadar AKP toplumu şok edecek ve artık bu kadarı da olmaz dedirtecek türden kirli iş ve ilişkilerle ilgili kayıtların ortaya çıkmasından korkuyor. Bu nedenle 30 Mart’a kadar iktidar mensuplarının on iki yıldır yaptıkları muamelelere ilişkin kayıtların, konuşmaların ya da benzer görüntülerin ortaya çıkmasını engellemek istiyor. İnternet yasasının alelacele gündeme getirmesi bu nedenleydi.” ifadelerini kullandı.

HSYK’yı iktidarın denetim altına almak istediğini iddia eden Yeniçeri şöyle devam etti: “Kuvvetlerin ayrılığını ortadan kaldırdığı için muhalefetin ve AB’nin baskısıyla askıya alınan HSYK düzenlemesinin bazı maddelerini AKP yeniden TBMM genel kuruluna getireceği anlaşılıyor. Basına yansıyan haberlere göre Adalet Bakanı HSYK’yı toplayarak şu anda Kurul'da olan 43 tetkik hâkimini, 100'ün üzerinde müfettişi, bir genel sekreteri ve 4 genel sekreter yardımcısıyla ilgili düzenleme yapmak istiyor. Aslında Hükümet, Danıştay ve Yargıtay'dan gelen 5 üyenin de iştirakiyle HSYK Genel Kurulu'nda 13 üyeye ulaşmış durumdadır. Dolayısıyla, hükümetin istediği kararlar Genel Kurul'dan çıkabilecektir. Meclis'teki HSYK taslağı kanunlaşırsa, Adalet Bakanı istediği daireye arzu ettiği üyeyi atayabilecek. Şu anda ancak HSYK'nın 12 üyesinin kararıyla HSYK üyeleri hakkında soruşturma açmak mümkünken, artık insiyatif Adalet Bakanı'nın eline geçecek. HSYK Genel Kurulu, önümüzdeki günlerde toplanacak ve HSYK bünyesinde bir deprem yaratacak kararların alınması söz konusu olacaktır. Birçok tetkik hâkimi, müfettiş yerini kaybedecek, HSYK Genel Sekreteri değiştirilecektir.” CİHAN

Yorumlar