Orta gelirliye konut projesinde şartlar ve kredi oranları netleşiyor

Orta gelir grubunun da ilk evini alabilmesi için başlatılması beklenen konut kampanyasında kredi oranları ve faiz oranları netleşmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Orta gelirliye konut projesinde uygun kredi

Orta gelir grubuna konut projesinde verilecek kredinin miktarı ve faiz oranları konusunda yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce TOKİ eliyle yapılmasına karar verilen alt gelir grubuna yönelik, "İlk Evim" konut projesinden sonra şimdi de orta gelir grubunun kendi evini alabilmesi için uygun kredi sağlanması hedefleniyor. Verilecek kredi miktarı ve uygulanacak faiz oranları ise netleşmeye başladı. 

ORTA GELİRLİYE KONUT PROJESİ ŞARTLARI

Orta gelirliye verilmesi planan konut desteğinde şartlar da netleşmeye başladı. Buna göre, hiç evi olmayan ve belli bir gelir düzeyine sahip olan vatandaşlara kredi desteği sağlanacak. Orta gelirliye konut kredisinin bir diğer şartı, hane halkı içerisinde herhangi birinin üzerine tapulu bir gayrimenkul olmamasıdır. 

Devlet tarafından 10 sene vade ile sunulan konut kredileri vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Ziraat Bankası eski genel müdürü Şenol Babuşçu konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konut sektörünün canlanması için piyasaya sürülen düşük faizli konut kredileri dikkat çekerken yeni yıl ile birlikte araştırmalarda hız kazandı. Ev almak isteyen müşteriler 2023 zamları öncesinde konut kredileri hakkında araştırmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Ev almak isteyen mi krediye ulaşamayan vatandaşlar için paket ile birlikte erişim sağlanması amaçlanıyor. Türkiye'de son dönemlerde sunulan konut kredisi problemleri ele alınırken inşaatların durma noktasına geldiği detayları da paylaşılıyor. Konu hakkında dikkat çeken açıklamalar Şenol Babuşcu’dan geldi.

ORTA GELİRLİYE KONUT KREDİSİ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından yapılan bildiri kapsamında konut sektörünü canlandırmak için düşük faizli konut kredisi çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Çalışma kapsamında konut kredileri ve faiz oranları şu şekildedir:

5 milyon ve üzerindeki konutlar için %0.79,

5-10 milyon arasındaki konutlar için de %0.89,

10 milyon üstündeki konutlar için %0.99 aylık faiz oranları düşünüldüğü belirtildi.

Yorumlar