Konut fiyatı en çok Antalya ve İstanbul'da düştü

Türkiye genelinde alınan ekonomik tedbirler ve değişen piyasa koşullarıyla birlikte İstanbul, Antalya başta olmak üzere konut fiyatlarında görülen düşüşler. Detaylar için haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Konut fiyatı en çok Antalya ve İstanbul'da düştü

Türkiye'de konut piyasası, son dönemde alınan tedbirler, yabancıların tersine göçü, konut satışlarının azalması ve konut kredi faizlerindeki artış gibi nedenlerle önemli bir dönüşüm yaşıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan konut fiyat endeksindeki artış hızının yavaşlaması, piyasada yaşanan bu değişikliğin en önemli göstergelerinden biri haline geldi.

İSTANBUL VE ANTALYA'DA FİYATLARDA GERİLEME

Özellikle İstanbul ve Antalya gibi Türkiye'nin en gözde şehirlerinde konut fiyatlarında önemli düşüşler yaşandı. İstanbul'da yüzde 20'ye varan fiyat gerilemeleri, konut satışlarının yüzde 50'lere kadar düşmesiyle daha da belirginleşti. Antalya'da ise yabancıların tersine göçü ve oturma izinlerinin sona ermesi gibi faktörlerle birlikte konut fiyatları yüzde 25 oranında düştü.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ DÜŞÜŞLER

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, etkilenen 11 ilde konut fiyatlarındaki ve kiraların artışı dikkat çekmişti. Ancak son dönemde, özellikle Malatya gibi deprem bölgelerinde, konut fiyatlarının yüzde 30'a varan oranlarda düştüğü gözlemlendi.

DİĞER İLLERDE DE FİYATLAR DÜŞÜYOR

Ankara, İzmir, Bursa ve Balıkesir gibi Türkiye'nin diğer önemli şehirlerinde de konut fiyatlarında düşüşler yaşanıyor. Bu durum, vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırırken, piyasada yeni bir denge oluşmasına yol açıyor.

Yorumlar