Yerinde dönüşüme başvuru sayısı belli oldu

Kentsel dönüşümün, "yerinde dönüşüm" uygulamasına başvuru yapanların sayısı 225 bine ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Yerinde dönüşüme başvuru sayısı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde videokonferans yöntemiyle yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş depremlerinin ardından geliştirilen 'yerinde dönüşüm' projesine katılımın 255 bini aştığını duyurdu. Afet sonrası yürütülen çalışmalar ve sağlanan destekler hakkında bilgiler veren Erdoğan, Gaziantep'e yönelik yapılan yardımlar ve devam eden projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

AFET SONRASI HIZLI HAREKET

Erdoğan, depremin hemen ardından İslahiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretle başlattıkları çalışmaları ve afet bölgesine olan sürekli ilgilerini vurguladı. Deprem bölgesindeki imar ve ihyaya yönelik aralıksız sürdürülen çalışmalardan bahsederken, acil yıkımı gereken 6 bin 114 binanın kaldırıldığını ve 11 bin 554 binanın enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Gaziantep'e aktarılan 4,8 milyar liralık kaynağın yanı sıra, 54 bin 554 çadır ve 8,660 konteyner yardımıyla 26 bin kişiye geçici barınma sağlandığını açıkladı.

KONUT VE HAK SAHİPLERİ

Cumhurbaşkanı, Gaziantep'te inşa edilen 17 bin 425 konut ve 839 ahır dahil olmak üzere 19 bin 927 hak sahibinin olduğunu bildirdi. Bugün için 10 bin 698 konutun kura çekilişinin yapıldığını ve 14 bin konutun inşasının da hızla devam ettiğini duyurdu. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini vurgulayan Erdoğan, afetten etkilenen her vatandaşın evine kavuşana kadar çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

YERİNDE DÖNÜŞÜM VE BAŞVURULAR

'Yerinde dönüşüm' projesine olan yoğun ilgi ve 255 bin başvurunun altını çizen Erdoğan, Gaziantep özelinde 1,068 başvuru olduğunu belirtti. Depremden etkilenen şehirlerin altyapı projelerine de değinen Cumhurbaşkanı, İlbank aracılığıyla sağlanan 56 milyar liralık hibe desteğinin detaylarını paylaştı. Altyapı çalışmalarının yaz aylarında başlayacağını ve devletin güçlü yapılanmasıyla afet bölgesinin en kısa sürede iyileştirileceğini vurguladı.

Yorumlar