Meclis'te eylem yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu için milletvekilliği düşürüldüğü halde TBMM'den çıkmayarak eylem yapan Gergerlioğlu, eyleminin beşinci gününde sivil polis memurları tarafından dışarı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'te eylem yapan Gergerlioğlu çıkarıldı

Hakkında PKK propagandası yapmak suçlamasıyla kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de "Adalet Nöbeti" tutmaya başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu polis tarafından sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararını açıklayacağı güne kadar eylemini sürdüreceğini belirterek TBMM'den çıkmıyordu. Gergerlioğlu, üzerinden beş gün geçmesine rağmen TBMM'den ayrılmayınca devreye polis girmek zorunda kaldı. 

İşlemlerinin ardından cezaevine gönderileceği belirtilen Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Gergerlioğlu'nun pijama ve terlikleriyle götürüldüğü görüldü.

Meclis'te HDP grubuna ait odaya yer yatağı sererek eylem yapan Gergerlioğlu, "Sonuna kadar direneceğim,teslim olmayacağım" açıklaması yapmıştı. Bu sabah Meclis'e giren polis Gergerlioğlu'nun gözaltına aldı. HDP'li eski vekil işlemlerinin ardından cezaevine gönderilecek. Gergerlioğlu'nun lavaboda olduğu esnada gözaltına alındığı belirtiliyor.

ABDEST ALIRKEN YALANI

Öte yandan Gergerlioğlu'nun abdest alırken gözaltına alındığı iddiasının CHP ve PKK yandaşı medya tarafından sosyal medyadan yayılması ise dikkat çekti. Gözaltı işlemi sabah namazından sonra başladı. Ankara'da vakit çıktıktan sonra başlayan gözaltı işlemi esnasında Gergerlioğlu'nun lavaboda olması ise kara propagandaya neden oldu. Ankara'da güneşin saat: 06.44'te doğduğu, gözaltı işleminin saat: 06.50'de başladığı bildirildi.

Pijama ve terlikleriyle götürülen Gergerlioğlu için, CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Sevgili dostum Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı" dedi.

Gergerlioğlu'nun sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındığı yalanını paylaşan milletvekili ve gazeteciler şunlar:

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: "Milletin iradesi ve vekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından meclis basılarak rehin alınmıştır."

Gazeteci Yazgülü Aydoğan: "O kadar dindarlar ki Gergerlioğlu'nu sabah namazı için abdest aldığı sırada gözaltına almışlar, ayağında ayakkabısı, yüzünde maskesi yok! Yaka paça! Ne öfkeymiş, seçilmiş bir milletvekiline?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: Meclis'te adalet nöbetini sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu lavaboda abdest alırken, kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden gözaltına alındı."

CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş: "HDP'li Ö. Faruk Gergerlioğlu, Nevruz Bayramı sabahı, Meclis'te abdest alırken gözaltına alındı"

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamalarda bulundu. Şentop, "Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM'yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Şentop, "Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği hukuk dahilinde yapılır, yapılmıştır. Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez" dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "TBMM koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılarak terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilerek, Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Soruşturmada, Gergerlioğlu'nun Meclisi terk etmediği, hala 'milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması' gibi suçlamalar yapıldı. Gözaltının ise Meclis Genel Sekreterliği'nin suç duyurusundan sonra yapıldığı belirtildi.

SERBEST BIRAKILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yeni açıklamada, gözaltındaki ifadesi alınan Gergerlioğlu'nun serbest bırakıldığı belirtildi.

 

Yorumlar