Muhalefetten tekliflerin birleştirilmesine itiraz

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Partili 80 milletvekilinin imzaladığı kanun teklifi ile bir başka teklifin birleştirilmesine muhalefet itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefetten tekliflerin birleştirilmesine itiraz

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Partili 80 milletvekilinin imzaladığı kanun teklifi ile bir başka teklifin birleştirilmesine muhalefet itiraz etti. Komisyon başkanı teklifin birleştirilmesiyle ilgili verilen önergeyi oylamaya sununca ortalık bir anda gerildi. Önerge kabul edildikten sonra birleştirilen teklifin görüşmeleri başladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda orman ve kadastro, jeotermal kaynaklar gibi konuları ilgilendiren kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Müzakerelere hükümeti temsilen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı. Muhalefet dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı internet yasasından sonra bugün komisyondaki kanun teklifine internet ile ilgili bazı düzenlemelerin ek yapılmasına itiraz etti. Söz konusu onayın üzerinden 48 saat geçmeden tekliflerin birleştirilemeyeceğini anlatan muhalefet temsilcileri görüşmelerin ertelenmesini istedi. Komisyon başkanı ise tekliflerin birleştirilmesini içeren önergeyi oylamaya sundu. Oylama sırasında da zaman zaman tartışma yaşandı. Muhalefet oyların sayılmasını istedi. Oy çokluğu ile önerge kabul edildi. Muhalefet itirazını sürdürünce birleşime 15 dakika ara verildi. Aranın ardından madde üzerinde görüşmeler devam etti.

Öte yandan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kameralar önünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Twitter'da takip etmeyi bıraktığını açıkladı. Kaplan, takibi bıraktığına dair sosyal paylaşım sitesindeki profilini objektiflere gösterdi. CİHAN

Yorumlar