MHP'li Vural: Başbakan PKK’ya özerklik sözü verdi mi açıklasın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Bursa’ya geleceğini belirterek, “Kimlerle hangi konularda pazarlık yapıldığı, hangi anlaşmalar yapıldığını, PKK terör örgütü ile bir harita konusunda.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Vural: Başbakan PKK’ya özerklik sözü verdi mi açıklasın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Bursa’ya geleceğini belirterek, “Kimlerle hangi konularda pazarlık yapıldığı, hangi anlaşmalar yapıldığını, PKK terör örgütü ile bir harita konusunda bir uzlaşmaya varılıp varılmadığını, özerklik vaat edilip edilmediğini, PKK terör örgütüne af vaat edilip edilmediğini Bursalılar duymak istiyor.” diye konuştu.

Bursa Kapalı Çarşı’da esnaf ziyaretinde bulunan Oktay Vural, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Perşembe günü miting için Bursa’ya geleceğini hatırlatan Vural, “Yanına bir taraftan Bilal oğlanı, öbür taraftan da Bülent Arınç beyi almak sureti ile Bursalıların merak ettiği konulara cevap vermesini istirham ediyorum.” dedi.

“PKK’YA ÖZERKLİK SÖZÜ VERDİ Mİ AÇIKLASIN”

Özellikle PKK’nın 30 Mart’tan sonra özerklik ilan edeceği yönündeki iddialara cevap vermesini isteyen Vural, şöyle konuştu: " '30 Mart’tan sonra özerkliği inşa edeceğiz, özerkliği tescil edeceğiz' diyenlere ne cevap veriyorlar acaba? Sayın Bülent Arınç, Aysel Tuğluk’un internete düşen bir ses kaydında, 'özerklik sizin hakkınız' ifadesine acaba ne cevap veriyor? Muş’ta, 'çözüm ve barış sürecini ilerleteceğiz' diyorsun. Orada 'ilerleteceğiz' dediğin bu çözüm ve barış süreci sonuçta Türkiye’yi nereye götürecek? Bunu bir anlatsın. Kimlerle hangi konularda pazarlık yapıldığı, hangi anlaşmalar yapıldığını, PKK terör örgütü ile bir harita konusunda bir uzlaşmaya varılıp varılmadığını, özerklik vaat edilip edilmediğini, PKK terör örgütüne af vaat edilip edilmediğini Bursalılar duymak istiyor."

“GÜRÜLTÜ YAPACAĞINA, VATANDAŞIN KAFASINDAKİ SORULARA CEVAP VER”

17 Aralık yolsuzluk yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna dikkat çeken Vural, "Tabi Bilal oğlan da olduğuna göre... Bilal oğlanı 17 Aralık sabahı, sabah 08.02’de aradın mı aramadın mı? Telefon görüşmeleri yaptın mı yapmadın mı? Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan alacağınız verilerle bu görüşmelerin o saatlerde yapılıp yapılmadığını o dev ekranlarda ortaya koysun. Bursa’da o dev ekranları koydukları zaman, 17 ve 18 Aralık günü Kısıklı’da bulunan villaların etrafındaki MOBESE kameralarının görüntülerini yayınlasın. O villalara giren çıkan var mı? Bu villalardan çıkan var mı; kamyon çıkmış mı, zırhlı araba çıkmış mı? Bu meydanlarda sayın başbakan gürültü çıkartacağına, vatandaşın kafasındaki suallere cevap versin." ifadelerini kullandı.

“FEZLEKELER MECLİSTE OKUNSUN, AK MI KARA MI HER ŞEY BELLİ OLSUN”

4 bakanla ilgili fezlekelerin Meclis'e geldiğini hatırlatan Vural, milletvekillerine şu çağrıda bulundu: "Savcı diyor ki, ‘artık TBMM’de bu soruşturma yapılması lazım, benim yetkim yok’ diyor. Ben de, eğer abdestinizden şüpheniz yoksa gelin hodri meydan, Meclis soruşturmasını açalım, Yüce Divan'a gitsinler, ak mı kara mı ortaya çıksın. Yargılamayı durdurmayın diyorum. TBBM’de Çarşamba günü yapılacak toplantıda Milliyetçi Hareket Partisi olacak. Sayın Meclis Başkanı'na çağrım, bu fezlekeler okunsun, millet, kendisine makam mevki verdiklerinin hangi işleri çevirdiklerini öğrensin. Ondan sonra da Meclis soruşturması açalım, Yüce Divan kararı alalım, yargılama devam etsin. Ak mı kara mı her şey belli olsun."

“RÜŞVET VEREN YARGILANIRKEN, ALAN YARGILANMAZSA ADALET TECELLİ ETMEZ”

"Haram para aklamacı Rıza Sarraf’ın yaptığı işlerden dolayı bir taraftan ağır ceza mahkemesinde yargılanacak, rüşvet alanlarla ilgili iddialar yüce divanda yargılanmazsa adalet tecelli etmez" diyen Vural, "Bizim AKP’ye çağrımız; Meclis soruşturması açılsın, Yüce Divan'da yargılama yapılsın, kendilerine oy veren vatandaşlarımız da, bu bakanların saat alıp almadığını, komisyon alıp almadığını, altın kaçakçılığı için sahte evrak düzenleyip düzenlemediğini, bu bakanların şerefli Türk vatandaşlığını 1,5 milyon dolar karşılığı verip vermediğini, bu bakanların devletin polisini, devletin plakasını trafikten rahat geçsinler diye Rıza Sarraf’a teslim edip etmediklerini, plaka tahsisi yapıp yapmadıklarını, bu bakanların haram para aklamacı Sarraf’ı soruşturma konusunda ve bazı emniyet müdürlerini para karşılığı tayin ettirip ettirmediğini herkes bilsin, gerçekler ortaya çıksın.” şeklinde konuştu.

“VİTRİNE 765 MİLYARLIK SAAT VE AYAKKABI KUTUSU KOYUN”

Vural, kapalı çarşıda esnaf ziyareti sırasında bir saat satıcısına kuyumcuya ilginç bir tavsiye bulundu. Esnafa, ‘vitrinde 765 milyarlık saat var mı?” diye soran Vural, ‘Yok’ cevabı alınca, şunları söyledi: "Yani bence koyun buraya. Cazip olur. ‘Bakın işte 765 milyarlık saat budur’ diyerek, millet görür belki kumbaraya bir şey atar. Ayakkabı kutusu da koyarsınız oraya." CİHAN

Yorumlar