Meclis’te ses kaydı dinleten Vural: Kucak lobisi çalışıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ikinci ses kaydını MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural kameralar önünde basın mensuplarına dinletti.

Google Haberlere Abone ol
Meclis’te ses kaydı dinleten Vural: Kucak lobisi çalışıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ikinci ses kaydını MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural kameralar önünde basın mensuplarına dinletti. Ses kaydındaki kelimelerden örnek veren Vural, “Meğer Türkiye bir kucak lobisi. Kucak lobisi çalışıyor.” dedi.

    TBMM’deki basın toplantısında MHP’li Oktay Vural, Başbakan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydını dinlettikten sonra şunları söyledi: “Bu konuşma henüz yalanlanmamıştır. ‘Kucağımıza düşecekler, 10 milyon, merak etme, herkes getiriyor da bu niye getirmiyor’ Bu işin rayici mi var? Liste fiyatı mı var? Hangi iştir? Nedir? Millet bunların cevabını istiyor. Anlaşılmıştır ki kucak kucak dolarlar, bozulmasın aralar. 10 milyon dolar deniyor, ‘Kesinlikle alma, ne söz verdiyse onu getirecekse getirsin, getirmeyecekse olmaz’, ben de buradan sesleniyorum; sen ne biçim adamsın ya, Başbakan’a söz veriyorsun getirmiyorsun. Sen kendini ne zannediyorsun. ‘Kucağımıza düşecekler’ Meğer Türkiye bir kucak lobisi. Kucak lobisi çalışıyor. Lobinin ağına ihaleye girecek iş adamları düşüyor. Öyle sanal lobiler anlatacağına böyle kucak lobisinden bahsedilse, acaba hangi iş adamı bu kucak lobisine düştü? Bunların hesabının yargı önünde verilmesi gerekir.”

    Dünkü MGK toplantısının ardından yapılan açıklamayı da değerlendiren Vural, “Somut olarak Doğu ve Güneydoğu’daki PKK/KCK paralel devlet yapılanması özerklik inşası ve özerkliğin tescillenmesine ilişkin fiili bir durum oluşturmaya yönelik girişimler var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 30 yıldan beri bölücü terör örgütü ile mücadele etmektedir. Doğu ve Güneydoğu’da PKK şehitlikleri diye açılımlar inşaatlar yapılıyor, neredesiniz? Bu konularla ilgili ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar, adını koyacaksın. Bugün fiili olarak rüşvet ve yolsuzluk çetesi haram para aklama çetesinin bakanları teslim aldığını görüyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar