Libya ile askeri işbirliği anlaşması Meclis'te kabul edildi

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" Meclis Dışişleri Komisyonu'nun gündemine geldi. Muhtıra burada kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Libya ile askeri işbirliği anlaşması Meclis'te kabul edildi

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Muhtabakat Muhtırası'nın ardından yine iki ülke arasında 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' TBMM Dışişleri Komisyonu'nun gündemine geldi. 

Burada oylanan muhtıra oy çokluğu ile kabul edildi. Mutabakat muhtırası 25 Aralık'ta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

YUNANİSTAN VE GKRY'NİN ÇABALARI BOŞA ÇIKTI

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Muhtabakat Muhtırası" ile Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan'ın, ABD ve Avrupa Birliği'ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz'i tek taraflı olarak 'paylaşma' çalışmaları boşa çıkmıştı. 

LİBYA BÜYÜKELÇİSİ'Nİ SINIR DIŞI ETTİLER

Türkiye'nin Libya ile anlaşma imzalamasının ardından Yunanistan ve Rum Yönetimi Libya'ya karşı düşmanca tavırlar sergilemeye başlamış ve imzalanan anlaşma sonrası Yunanistan, Libya Büyükelçisini sınır dışı etme kararı almıştı.

ERDOĞAN "HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Libya'da meşru hükümet Hafter aracılığıyla ülkeyi kontrol altına almak isteyenlere karşı büyük bir mücadele veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'ya asker gönderilir mi sorusuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Libya bizden talep ederse her türlü yardımı vermeye hazırız" demişti.

DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

İki ülke arasında daha önce imzalanan askeri işbirliği anlaşması Meclis gündemine taşındı ve Libya ile askeri işbirliği anlaşması Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edildi. Anlaşma 25 Aralık'ta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Yorumlar