Osman Hulusi Boyraz

Osman Hulusi Boyraz

Kürtlerin ve ‘çomarların’ oyu yarım oy sayılsın!

Bu ülkenin kanayan yarasıdır herkesin oyunun eşit olarak kabul edilmesi! Aysun Kayacı, yıllar önce koymuştu tespiti, onu anlamakta geç kaldık toplum olarak. Ne...

Bu ülkenin kanayan yarasıdır herkesin oyunun eşit olarak kabul edilmesi! Aysun Kayacı, yıllar önce koymuştu tespiti, onu anlamakta geç kaldık toplum olarak. Ne demişti?

  • Dağdaki çobanla benim oyum bir mi yani?

Böyle buyurmuştu hazret. E doğru söylemiş. Dağda gezip tozan, karamel makiyato nedir bilmeyen, hayatında mavi tura çıkmamış, boğazda viski içmemiş, üzerine keçi-koyun kokusu sinmiş kara kuru çobanla nasıl bir olur Ege’nin  kıyılarında rakısını içerken zihni aydınlık dolan güzel insanın oyu? Adam cahil bi kere ağbi, ne okul okumuş ne de yurtdışında mastır yapmış. 1 Mayıs’ı Küba’da idrak etmeyenin verdiği emek kabul olur mu hiç? Bir de kalkmış bu gerilere oy kullandırıyorlar, olacak iş mi canım?

Yahu bir kere şalvar giyiyor adam be, buradan oy hakkının en az yüzde yirmisini almak lazım, o ne biçim tip öyle! Konuşmasını bile bilmiyorlar, gırtlağını temizler gibi ses çıkarıyorlar, iğrençler ayol.

Her şeylerini makarna için satar bunlar, hele bir torba kömür ver bir ömür kölen olsun. Bunlar gurursuz, Kürtler zaten Kürt! Gerisi de kafasız çomar! Yok yok biz en iyisi kıyıları alıp kendi devletimizi kuralım, bu gericilerle aynı ülkenin insanı olamam, koyun kokuyorlar ya!

Bunların hepsinin beynini topla, bi Yılmaz Özdil etmez, ah ne kadar da güzel lafı gediğine oturtuyor değil mi? Bu cahillere az bile söylüyor. Bence artık bunların kullandıkları oyu yarım falan sayalım, o bile fazla ya neyse... Hatta otobüslerde falan arka koltuğa otursunlar. Bunlar nasıl benim hayatımı belirleyebiliyor, nasıl nasıl?

Nasılı açık, demokrasi dediğimiz şey bu. Beğenmiyorsanız başka yönetim çeşitlerini önerin. Ama hem demokrasi diye bik bik ötüp hem de milletin verdiği oyu yargılamak af edersiniz de biraz halt etmek oluyor.

Yok iç Anadolu salakmış yok Doğu’da evet oyu veren Kürtler satılıkmış yok kıyıdan içeri oksijen gitmiyormuş falan. Ondan sonra geri zekalısınız deyince de alınıyorlar. E oğlum siz başlatıyorsunuz. Bakın beyler bayanlar, demokrasi dediğimiz şey, bir ülkede yaşayan bütün erişkin bireylere yönetimi şekillendirme aşamasında eşit yetki veren sistemin adıdır. Bu yetki de oy vererek kullanılır. Dikkat edin, eşit yetki. Toplumda yaşayan tüm bireyler, eğitimine, ırkına, parasına ve gücüne bakılmaksızın bu yetkiye eşit şekilde sahiptir.

İnsanları kullandıkları bu yetkilerinden dolayı yargılamak, aşağılamak, ötekileştirmeye çalışmak oldukça aşağılık bir reflekstir. Hayır oyu vermek bir aşağılanma gerekçesi olmadığı gibi evet oyu vermek de olmamalı.

Anadolu insanı yüce gönüllü insandır, alim değilse de ariftir. Bir de insan olanla içinde insanlık olmayanı iyi ayırt eder. Ömrü boyu dine ve dindarlara küfür-hakaret edip seçim öncesi Cuma namazlarında cami önüne giden tipler, cemaati kandıramayınca hemen hakarete başlıyorlar. Cami cemaati sanrılarında olduğu gibi ahmak değil, ahmak olmadıkları için de onların ne niyetle geldiklerini görebiliyorlar. Dahası sahte kibarlıklarına hiç ama hiç kanmıyorlar. Bunun sonucunda da ‘çomar’ oluyorlar. Niye olmasınlar ki, dinine söven adam gelmiş ondan oy istemiş, verecek tabi, oy vermemek de neymiş?

Milletin irfanına güvenmek lazım, hakaret edenlerin ıslah olmaları için Allah’a yakarmak lazım. Ama zorbalıkla bir yere varılmayacağını da öğrenecekler. 

Diğer Yazıları

Yorumlar