Osman Hulusi Boyraz

Osman Hulusi Boyraz

Troller tarafından linç ediliyorum

Evet tarafından. Artık yediği herze yüzünden sosyal medyada tepki gören her kifayetsizin sığınacağı bir limanı var. Troller. Ve onlar tarafından linç edilmek.

Kaseti başa saralım. Nereden çıktı bu troller? Çok daha öncesi vardır muhakkak ama organize olarak ortaya çıkan ilk troller fetönün trolleriydi. Hani tweetleri bilmem kaça katlamak için öğrenci evlerinde kalan gençlere açtırdıkları 10’ar tane Twitter hesabı ile organize trollüğü piyasaya sokmuşlardı. Hatta sonra meşhur trolleri oldu, fuat avni gibi mesela. Hani bugün zeki geçinen birçok kişinin o gün arkasına takıldığı Fuat avni.

Sonra Ak Partili troller organize oldular. Esat Ç. Başlarını çekiyordu. Daha sonra bugün pelikan dediğimiz grup kendi aralarında organize olmaya başladılar. Bunların isimleri bilinenleri var bilinmeyenleri var.

CHP’nin trolleri var mesela, sonra CHP’li gibi görünen fetöcü troller. Kullanıcı adı altı yedi haneli sayılardan oluşan troller. Envai çeşidi mevcut artık günümüzde.

Naçizane ben, ismi olmayan ya da ismi kendisine ait olmayan Twitter hesaplarını görmezden gelmeye, onlarla tartışmaya girmemeye senelerdir özen gösteriyorum. Çünkü trole ve trollüğe karşı yapabileceğim yegane şey bu duruş.

Gelgelelim bugün twitterda hesabı olan olmayan birçok kişiye sirayet etmiş bir hastalığın hamisi oldu bu troller. Artık insanlar yanlış yaptıklarında yanlışlarını kabul edip özür dileme yoluna gitmiyor. Yanlışları yüzlerine vurulduğunda, troller tarafından linç ediliyorum diyip işin içinden çıkıyor. Oh ne ala Malatya!

Dün kendini bilmezin teki, İzmirde camilerin ezan yayınına sızarak çav bella çalmış. Başka bir kendini bilmez de cami cami bunların videolarını paylaşıp aklınca alay etmiş, eğlenmişti. Bu yapılan ahlaksız, adice bir şey. Bir mabede saldırmak, onun kudsiyetine hürmetsizlik etmek sonra da marifetmiş gibi bunu çıkıp paylaşmak. Bu dünyanın neresinde olursa olsun tepki görür, ayıplanır, kınanır. Bizim memlekette de öyle oldu ve ayıplayıp kınadık. Peki sonra ne oldu? O kendini bilmez çıkıp ben bir halt ettim, Müslümanların mabedine saygısızlık ettim, özür dilerim diyeceği yerde, troller tarafından linç ediliyorum diyip işin içinden çıktı.

Yahu kusura bakmayın da bu sizin yaptığınızı Trump bile yapmaz. Bilin lütfen.

Diğer Yazıları

Yorumlar