Konut ve araç kredilerinde düşüş beklentisi

Konut kredisi düşer mi veya düşme ihtimali var mı sorusu ev sahibi olmak isteyen birçok tüketici tarafından bu aralar sıklıkla dile getirilen bir sorudur. İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Konut ve araç kredilerinde düşüş beklentisi

Konut kredisi düşer mi veya konut kredileri düşer mi bankalar konut kredisi faizlerini indirir mi soruları ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar tarafından bu aralar yeniden dillendirilen sorulardır. Aslında bu soruları soranlar muhtemelen haklı olabilirler. Çünkü bu yönde sinyaller geldiği söyleniyor; ancak tabii kesin bir şey henüz yok. Şöyle ki; 

Konut kredilerinin düşmesini bekleyenlerin beklentileri haklı çıkabilir. Çünkü, Merkez Bankası başkanlığı ile kamu bankalarının yönetimlerinde gerçekleşen değişimler bize bunun sinyalini veriyor. 

Bilindiği gibi Merkez Bankası'nın başına getirilen yeni isim yüksek faize karşı olan ve düşük faizden yana olan bir isimdir. 

Düşük faizle iş yapılması gerektiğini bu vesileyle de enflasyonun da düşeceğini düşünen yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun göreve başlamasından sonra yaptığı ilk işlerden biri de banka yöneticileriyle görüşmek olmuştu. 

Kavcıoğlu'nun bankaların yöneticileriyle bir araya gelmesinden önce, "Bankalardan fedakarlık" isteneceği söylentileri başlamıştı.

İstenecek fedakarlık da şu anlama geliyor; bankaların geçen yıl olduğu gibi yeniden düşük faizli konut ve araç kredisi vermeleridir. 

Piyasayı bu şekilde canlandırma planları bir kez daha işe yarayabilir. 

Yapılan toplantılardan sonra bazı bankaların yönetimlerinde değişiklikler oldu. Bu değişiklikleri yeniden yapılandırılacağı sölenen Kabine ile de ilişkilendirenler olduğu gibi; yeni bir kredi faiz indirimine bağlayanlar da var.

Dolayısıyla konut kredisi düşer mi sorularının cevabı önümüzdeki günlerde "evet"e dönüşebilir. Daha doğrusu bu ihtimal hiç yok değil yani var. 

BANKALARIN KONUT FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Halk Bankası konut kredisi faiz oranları ve araç kredisi faiz oranları güncel şöyle:

İhtiyaç Kredilerinde %1,51'dan,

Taşıt Kredilerinde %1,54'den,

Konut Kredilerinde %1,38'den başlayan faiz oranları uygulanmaktadır.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ve araç kredisi:

Tüketici kredisi: %1.54

Taşıt kredisi (kaskolu): %1.54

Taşıt kredisi (kaskosuz): %1.56

Konut kredisi: %1.37'den başlayan fiyatlarla

Vakıf Bank konut kredisi ve araç kredisi faiz oranları:

Taşıt kredisi: %1.34'den

İhtiyaç kredisi %1.42'den

SarıPanjur Konut Kredisi: %1,32'den başlamaktadır.

Yorumlar