Kılıçdaroğlu: İnsanı, Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak görürüz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz insanlar arasında ayrılık gayrılık yapmayız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İnsanı, Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak görürüz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz insanlar arasında ayrılık gayrılık yapmayız. İnancı, kimliği, kılık kıyafeti, ten rengi ne olursa olsun, insanı, Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak görürüz ve onun bizim başımızın üzerinde yeri vardır.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde, belediye tarafından zihinsel engelliler için yaptırılan 'Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi'ni hizmete açtı. 112 zihinsel engelli çocuğun barınabileceği, her ayrıntı düşünülerek hazırlanan merkezi yaptıran Yenimahalle Belediyesi yönetimine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, engelliyi eşit yurttaş olarak, onu toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görmenin sosyal demokratların temel bir görevi olduğuna işaret etti.

"SİYASETÇİNİN GÖREVİ YURTTAŞIN VAR OLAN SORUNLARINI ÇÖZMEK"

Siyasetin, siyasetçinin görevinin, yurttaşın var olan sorunlarını çözmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir belediye başkan adaylığı döneminde zihinsel engelli çocuğu olan bir kadınla yaşadığı bir anısını paylaşarak, zihinsel engellilerin mutlaka özel bir yer ve bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı, “Sosyal belediyecilikte hizmette merkez olarak insanı görüyoruz. Ayırmadan ‘bana oy vermedi’ ‘o belediye bizim değil’ anlayışında değiliz. Ayrım yapıldığı andan itibaren kalıcı, sağlıklı, tutarlı bir belediye başkanlığı yapılamaz. Belediye başkanları üzerinde baskılar var, onu biliyoruz. Özellikle bizim belediyeler üzerinde baskı var. Hiç korkmuyor, hiç çekinmiyoruz. Ve ‘daha fazla denetlemezseniz namertsiniz’ diyoruz.” diye konuştu.

"KUL HAKKI YEMEYİZ İNSANA SAYGI GÖSTERİRİZ"

“Biz kul hakkı yemeyiz, insana saygı gösteririz.” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz vatandaşa hesap vermeyi, namuslu bir görev olarak kabul ederiz. Bütçe görüşülüyor ama sizin ödediğiniz vergilerin nerelere harcandığının hesabını veremiyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır o bütçede. Çocuk doğduğu andan itibaren vergiyi öder. Ve onun hesabını siyasal iktidar verir.” ifadelerini kullandı.

'AİLE SİGORTASI'NI HATIRLATTI

Zaman zaman iktidar tarafından ‘bizim belediye başkanına oy vermezseniz size hizmet gelmez’ diye yurttaşın gözü korkutulmak istendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Vatandaşa hizmet etmeyi kutsal görev sayarsanız verilmeyecek hesabınız yoktur. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerse söylesinler bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz, vatandaşa hizmet edeceğiz. İnsan onuru dünyada tartışılmaz. Onun yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceksiniz. O nedenle biz seçimlerde ‘aile sigortası’ndan söz ettik. ‘Sağ elin verdiğini sol eli görmeyecek’ dedik. Yoksulluğunu teşhir edecek bir süreci asla yaşatmayacağız. Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilmeyen maddesindeki sosyal hukuk devletinin gereğini yerine getireceğiz.”

Kılıçdaroğlu, sözlerinin sonunda, CHP iktidarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, yoksulluğun asla teşhir edilmeyeceğini, yurttaşın onurunun korunacağını, sosyal, refah devletinin temel amaçları olacağını vurguladı.


CİHAN

Yorumlar