Kılıçdaroğlu: Hutbede Atatürk'ün adı neden yok

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Cuma hutbesinde Atatürk isminin okunmamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hutbede Atatürk'ün adı neden yok

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin küme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Atatürk'e rahmet okutulmaması üstüne Diyanet'e katı çıktı.

Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çabalarını biliyoruz. O günün genç askerlerine ‘size ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Diyanet Vakfı, camilerde hutbe indiriyor, güzel bir şey yapıyor. Ama bir şeyi yapmıyor, en azından Atatürk’e bir rahmet okutur insan. Canımı veririm diyor Türkiye için ve siz onu görmezden geliyorsunuz.

“SEN ACABA MAL VARLIĞINI BU MİLLETE ADADIN MI?”

Başındaki insana söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının başında bulunan insana sesleniyorum. Bütün yurt büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, bilhassa Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına okutmak zorundasınız. Sen acaba mal varlığını bu millete adadın mı? Sen bu ulus için savaş ettin mi? Koltuğunda oturuyorsan o oturduğun koltuk da Mustafa Kemal’in sayesinde.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar