Kaplan: İktidar bu tavrını sürdürürse Meclis Ramazan ayı boyunca çalışır

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, komisyonda görüşülen ve içinde maden yasasının da yer aldığı torba yasayla ilgili iktidarın tavrını eleştirdi. Kaplan, "Bu torba bu komisyonda bu hafta bitmez. Ek olarak torbaya neler gelecek bizler de...

Google Haberlere Abone ol
Kaplan: İktidar bu tavrını sürdürürse Meclis Ramazan ayı boyunca çalışır

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, komisyonda görüşülen ve içinde maden yasasının da yer aldığı torba yasayla ilgili iktidarın tavrını eleştirdi. Kaplan, "Bu torba bu komisyonda bu hafta bitmez. Ek olarak torbaya neler gelecek bizler de bilmiyoruz, meçhul. En az 40-50 önerge daha bekliyoruz. Böyle olursa Ramazan boyunca çalıştırırız. Eğer bize angarya uygularsanız, Meclis çalışanlarına uygularsanız; biz de size iade edeceğiz. Bu Ramazan ayında gelip çalışacaksınız. Usul tartışması, esas tartışması HDP olarak tek başımıza kalsak da vereceğiz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, bazı üniversitelerde Kürt öğrencilere yönelik yapılan saldırıları hatırlattı. Hükümetin saldırılar ve üniversitelerle ilgili çok ciddi önlem almasını isteyen Kaplan; barış, çözüm süreci ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin selamet içinde olması isteniyorsa tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Komisyonda görüşülmeye devam eden maden yasa teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaplan, angaryanın Meclis'te uygulandığını ifade etti.

Komisyonun dün toplandığını ancak yeterli sayı olmadığı için tutanak tutulduğunu dile getiren Kaplan, tutanağı basın mensuplarına gösterdi ve toplantının bugün devam edeceğini belirtti. "Her taraf torba oldu. Torbanın içinden çok azını getirdim." diyen Kaplan, vahim bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Meclis başkanına seslenen ve 301 insanın feci şekilde can verdiğini ve raporun ne zaman görüşüleceğini soran Kaplan, "Meclis Başkanlığımız bizimle dalga geçiyor. Yüzlerce belge topladık." diye konuştu. Görüşülen yasa ile raporun ilgisi olmadığına dikkat çeken Kaplan, torbanın içine bir G-20 zirvesinin girmediğini ancak bunun da torbaya girdiğini kaydetti.

"Bu torba bu komisyonda bu hafta bitmez. Ek olarak torbaya neler gelecek bizler de bilmiyoruz, meçhul. En az 40-50 önerge daha bekliyoruz." diyen Toprak, "Böyle olursa Ramazan boyunca çalıştırırız. Eğer bize angarya uygularsanız, Meclis çalışanlarına uygulansanız; biz de size iade edeeceğiz. Bu Ramazan ayında gelip çalışacaksınız. Usul tartışması, esas tartışması HDP olarak tek başımıza kalsak da vereceğiz. Hükümeti, cumhurbaşkanı seçimi öncesi sağduyuya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"AKP önerge fabrikası çalışıyor. O kadar yoruluyor ki imzadan yoruluyor. Önergeyi bilmiyor, okumamış; gelin bir imza atın deniyor." diyen Kaplan, haftasonu yapılan kongreye ilişkin de yeni yönetim oluştuğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili "Çankaya'ya halkı çıkaracağız" sloganıyla adayı beliryeceklerini dile getiren Kaplan, Demirtaş'ın da teveccüh gören adaylar arasında olduğunu ve bütün gelişmeleri değerlendireceklerini kaydetti.

İkinci tura kalacaklarını düşündüklerini anlatan Kaplan, MHP ve CHP'nin boykot yapacağını düşündüklerini savundu. Kaplan, kararlı bir şekilde sandığa gideceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar