Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: "Hollanda, bu hatalardan bir an önce dönmeli ve Türkiye'den özür dilemelidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Hollanda'daki diplomatik skandala ilişkin, "Hollanda, bu hatalardan bir an önce dönmeli ve Türkiye'den özür dilemelidir." dedi.

Burkay, yazılı açıklamasında, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına uçuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracına geçiş izni vermemesini kınadı.

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 400 yılı aşkın süredir devam ettiğini hatırlatan Burkay, Hollanda'nın bu tutumunun özgürlük ve demokrasi kavramlarıyla izah edilebilecek bir karar olmadığını vurguladı.

Burkay, Türkiye Cumhuriyeti bakanlarına yapılan bu davranışın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"AB üyesi Hollanda'nın antidemoktatik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermek mümkün değil. Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşmak üzere düzenlenen sayın bakanların programlarının engellenmesinin demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Bursa iş dünyası olarak bu sürecin iki ülke arasındaki ekonomik, toplumsal ve siyasi ilişkilere zarar vermeden neticelenmesini temenni ediyoruz. Hollanda, bu hatalardan bir an önce dönmeli ve Türkiye'den özür dilemelidir."

Yorumlar