HDP'li Yıldız: Başbakan'ın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarı Yıldız, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili Başbakan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarı Yıldız, Van Milletvekili Kemal Aktaş,...

Google Haberlere Abone ol
HDP'li Yıldız: Başbakan'ın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarı Yıldız, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili Başbakan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarı Yıldız, Van Milletvekili Kemal Aktaş, Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Hasta hükümlüler konusuna değinen Faysal Sarıyıldız, hasta hükümlülerin serbest bırakılmasını talep etti. Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili bir soruya Sarıyıldız, Başbakan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

"Hiçbirimiz çocukların savaşa sürülmesini istemeyiz. Söz konusu durum çocukların savaşa sürülmesi değil. Sayın Başbakan öncelikle şunu kendisine sorması gerekiyor: Bu çocuklar niye hala dağa gitmeyi normal bir yaşama, huzurlu bir yaşama tercih ediyorlar; bu sorulmalı. Herşey çok ortada." karşılığını verdi.

Van Milletvekili Kemal Aktaş ise tek planları olduğunu ve barışın gerçekleşmesi, özgürlüklerin genişletilmesi, demokratik bir ülkenin gerçekleşmesini istediklerini vurguladı. Bunun ötesinde herhangi bir planları bulunmadığını ifade eden Aktaş, "Hiçbir insanın dağda buradaki koşullardan farklı yaşamasını, ailesinden kopmasını elbette arzulamıyoruz. Ortada bir de realite var. PKK yetkililerin de yaptığı açıklama var. Selahattin Demirtaş ailelerle görüşmeler yapıyor." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar