Halk TV ne kadar bağış topladı? Bir Kira Bir Yuva ne kadar para toplandı?

Halk TV'de CHP'liler tarafından düzenlenen "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasında ne kadar bağış toplandığı merak edildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Halk TV'e ne kadar bağış topladı?

CHP'liler tarafından Halk TV'de düzenlenen "Bir Kira Bir Yuva" kampanyasında ne kadar bağış toplandığı merak konusu oldu.

CHP'li sanatçılar ile Millet İttifakı ortağı partilerin mensuplarının katıldığı kampanya partinin yayın organı Halk TV'de yayınlandı.

Program CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmış gibi görünse de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizzat telefonla katılarak destek vermesi ve partinin kanalında yayınlanması organizasyonun parti tarafından düşünüldüğü iddiasını güçlendirdi. Peki, Halk TV ne kadar bağış topladı? Bir Kira Bir Yuva ne kadar para toplandı?

NE KADAR BAĞIŞ TOPLANDI

Program 28 bin ailenin 1 yıllık kira ihtiyacını karşılamak, konteyner ve çadır bağışı toplamak için düzenlenmişti. Programın sonunda yapılan açıklamaya göre belirlenen hedef aşıldı. İddiaya göre 33 bin ailenin 1 yıllık kira ihtiyacı karşılanacak şekilde bağış toplandı. Bağışların toplam miktarının 330 milyon lira olduğu öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV'nin özel yayınıyla başlayan kampanyada 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon lira toplandığını duyurdu, "Hedefimizi aştık" dedi.

Halk TV yayınında miktar olarak en büyük bağışı ise 50 milyon TL ile "Savaş Ateş" isimli bir kişi yaptı. 'Savaş Ateş', "Aile şirketi olarak, Yunanistan'dan BeyazSA olarak 50 milyon TL bağışlamak istiyoruz. Söz konusu kişinin Sedat Peker olduğu ileri sürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 33 bin 98 aileye kira desteği için 330 milyon lira toplandığını duyurdu. Soyer Twitter'dan şu paylaşımı yaptı: "Hedefimizi aştık… 33.098 ailemize kira desteği için 330 milyon ₺ topladık. Dayanışmamızı sürdürecek, büyütecek, yuva sıcaklığına hasret kalan depremzedelerimize hep birlikte destek olacağız."

 

Yorumlar