GÜNCELLEME - Yıldırım-Mirziyoyev görüşmesi

- Başbakan Yıldırım ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in Çırağan Sarayı'ndaki basına kapalı görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü - Görüşmede, Türkiye ile Özbekistan arasında yeniden canlanan ikili ilişkilerden duyulan memnuniyet dile getirildi - Başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda ivme kazanan ikili iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik ortak iradenin bir kez daha teyit edildiği görüşmede, FETÖ ile mücadeleye ilişkin konular da ele alındı DETAYLAR EKLENDİ

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Yıldırım-Mirziyoyev görüşmesi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'le bir araya geldi.

Çırağan Sarayı'nda 16.45'te başlayan görüşme öncesinde Yıldırım, Mirziyoyev'i karşıladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Türkiye ile Özbekistan arasında yeniden canlanan ikili ilişkilerden duyulan memnuniyet dile getirildi.

Görüşmede ayrıca, başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda ivme kazanan ikili iş birliğinin daha da ilerletilmesine yönelik ortak irade bir kez daha teyit edildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Topkapı ziyareti sırasında Kutsal Emanetler bölümünün istisnai olarak açılmış olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletirken, Başbakan Yıldırım'ı Özbekistan'a davet etti. Öte yandan görüşmede FETÖ ile mücadeleye ilişkin konular da ele alındı.

Daha sonra her iki ülkeden bir grup yatırımcı iş adamının katıldığı iş toplantısına geçildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkiye'den iş adamlarını dinledi ve Özbekistan'a davet etti. Görüşmelerde ekonomik ilişkilerin süratle geliştirilmesi iradesi dile getirildi.

Mirziyoyev'in 20 yıl aradan sonra gerçekleşen ve sıcak bir atmosferde geçen ziyareti, Ankara ve İstanbul temasları ile birlikte değerlendirildiğinde, iki ülke ilişkilerinin canlandırılması ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bakımından bir dönüm noktası teşkil ediyor.

Görüşmede, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu.



- İki lider İstanbul Boğazı'nı izledi

Görüşmenin ardından Yıldırım ve Mirziyoyev, Çırağan Sarayı'nın balkonuna geçti.

Yıldırım ve Mirziyoyev, balkondan İstanbul Boğazı’nı izledi. Yıldırım, Mirziyoyev'e 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çamlıca Camisi inşaatı, TV anten kulesi, bakanlığı döneminde yapılan Marmaray ve Avrasya Tüneli projeleri hakkında bilgi verdi.



Yorumlar