Gözaltındaki İsrail casusları hakkında karar

İsrail'e casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 15'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Gözaltındaki İsrail casusları hakkında karar

İsrail adına casus yaptıklarından şüphelenilen 34 kişi hakkında karar verildi. Türkiye'de, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" yaptıkları iddia edilen şüphelilerin gözaltına alınmasının ardından, 15 kişinin tutuklandığı açıklandı. İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyon neticesinde, 34 şüpheli emniyet güçleri tarafından yakalandı. Şüpheliler, dört gün süren emniyet sorgularının ardından sağlık kontrolleri yapılmış ve Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişlerdi. Bu operasyon, İsrail Çevrimiçi Operasyon Birimi adına yapılan faaliyetlerle ilgiliydi ve şüpheliler, "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı.

15 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklanırken, 11 şüpheli hakkında adli kontrol tedbirleri uygulandı. Ayrıca, 8 şüphelinin sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresine teslim edildiği bilgisi verildi.

Operasyon, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucunda gerçekleşti. İddialara göre, Mossad, Türkiye'de insani sebeplerle ikamet eden yabancı uyruklular üzerinde keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi faaliyetlerde bulunmayı hedefliyordu. Sosyal medya üzerinden şüphelilerle iletişim kuran Mossad yetkililerinin, bazı kişilerin kişisel bilgilerine ulaştığı da tespit edildi.

2 Ocak'ta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da toplam 57 adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonlar sonucunda 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, çeşitli ülkelerin para birimlerinde nakit, ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyal ele geçirildi. Bu bulgular, operasyonun geniş çaplı ve kapsamlı olduğunu gösteriyor.

Yorumlar