Evlat suç işledi aile cezalandırıldı

ABD'de ilk kez silahlı saldırı suçu işleyen çocukla birlikte ailesi de cezalandırıldı. Aile, çocuğun silah edinmesine göz yummakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Evlat suç işledi aile cezalandırıldı

ABD'de 2021 yılında gerçekleşen ve Ethan Crumbley tarafından düzenlenen okul saldırısının ardından, annesi Jennifer Crumbley 'kasıtsız adam öldürmek' suçundan mahkum edildi. 45 yaşındaki pazarlama direktörü olan Crumbley, oğlunun okulda düzenlediği silahlı saldırıdaki rolü nedeniyle yargılanıyordu. Karar, 12 kişilik bir jürinin 10 saat süren tartışmalarının ardından alındı ve Crumbley kelepçelenerek mahkeme salonundan çıkarıldı. Cezası 9 Nisan'da açıklanacak.

EYLEMLERİN AİLE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Savcılar, Crumbley ailesinin, oğullarının akıl sağlığı sorunlarını görmezden geldiğini ve bu ihmallerinin sonuçlarına dikkat çektiler. Ayrıca, Ethan'ın babası James Crumbley'nin saldırıda kullanılan silahı satın aldığı ve Jennifer Crumbley'nin silahı "oğlunun Noel hediyesi" olarak nitelendirdiği sosyal medya gönderileri kanıt olarak sunuldu. Bu silahın evde kilit altında tutulmadığı belirtildi. James Crumbley'nin de daha sonraki bir tarihte benzer suçlamalarla yargılanması bekleniyor.

SALDIRININ DETAYLARI VE SONUÇLARI

Michigan'daki Oxford Lisesi'nde Ethan Crumbley tarafından yarı otomatik silahla düzenlenen saldırı, 30 Kasım 2021'de öğle saatlerinde meydana geldi. 4 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bu vahşi eylem, Ethan'ın çantasında bulunan ve katliam sırasında kullanacağı silahı bir ödev kağıdına çizmesiyle başladı. Aile, bu rahatsız edici resimler nedeniyle okula çağrıldı ve yapılan toplantının ardından Ethan okulda bırakıldı. Saldırı, bu toplantıdan birkaç saat sonra gerçekleşti.

Ethan Crumbley, yapılan saldırı sonrasında gözaltına alındı ve şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapse mahkum edildi. Ethan'ın anne ve babası da, saldırıya ilişkin ihmal suçlamasıyla gözaltına alındı ve her birine 500 bin dolar kefaletle suçlandı. Kefaleti ödeyemeyen çift, iki yıldan fazla süredir tutuklu bulunuyor.

Yorumlar