Erdoğan'dan Muharrem İnce ve Meral Akşener yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nin önündeki konuşmasında Muharrem İnce ve Meral Akşener ile ilgili sorulara da cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Muharrem İnce ve Meral Akşener yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nde kıldığı Cuma namazından sonra dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Ekonomi ve Lübnan ağırlıklı bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerin gündem konuları arasında yer alan Muharrem İnce'nin yeni parti kurması ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı, "Evine döne" çağrısıyla ilgili konulara da sorular üzerine değindi. 

MUHARREM İNCE'NİN PARTİ KURACAĞI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce ile ilgili soru üzerine, "Bizim içimizden birileri de gitti ayrıldı, partilerini kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Şu an sayın Muharrem beyle ilgili olarak onun da hakkıdır, eski bir siyasetçidir. O da onun doğal hakkıdır." yorumunda bulundu.

BAHÇELİ'NİN AKŞENER'E ÇAĞRISI

Erdoğan, Bahçeli'nin Akşener ile ilgili çağrısı hakkında sorulan soru üzerine ise şöyle konuştu: 

Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok.

Hele hele HDP'yle terör örgütlerityle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir.

Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum.

 

Yorumlar