Muharrem İnce anket yaptırdı, işte çarpıcı sonuç

CHP yönetimi tarafından sık sık dışlanan, onuru kırılan ve kötü muameleye maruz bırakılan Muharrem İnce büyükşehirlerde anket yaptırdı. Ankete katılanların yüzde 54'ü onu genel başkan olarak görmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce anket yaptırdı, işte çarpıcı sonuç

CHP yönetimi tarafından dışlanan ve hakketmediği muameleye tabi tutulan Muharrem İnce'nin parti fikrini ortaya atmadan önce beş büyükşehirde anket yaptırdığı ortaya çıktı. İnce'nin yaptığı anketten ise çarpıcı bir sonuç çıktı. CHP'liler içinde yapılan ankettte, "CHP'nin başında kimi görmek istersiniz?" sorusu soruldu. Soruya cevap verenlerin yüzde 54'ü Muharrem İnce'yi CHP'nin başında görmek istediğini söyledi.

CHP'den ayrılarak yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, 5 büyükşehirde anket yaptırdı. Yapılan ankette vatandaşlara "CHP'nin genel başkanı kim olmalı?" diye soruldu. Cevapların yüzde 54.5'i "İnce olmalı" cevabını verdi. Gazeteci İsmail Saymaz, konuk olduğu programda parti kuracağına kesin gözüyle bakılan Muharrem İnce ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verdi. İnce'nin kurultaydan önce çevresindeki bir grupla çalışma yürüttüğünü belirten Saymaz, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir'i kapsayan anketin sonuçlarını da paylaştı.

Canlı yayında CHP'deki kurultay sürecini ve İnce'nin yeni parti kurma girişimine dair detayları anlatan Saymaz, "İnce 'Tablo bu şekilde olduğu sürece ben ne CHP'de genel başkan ne de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olabilirim' dedi. Kongre bittikten sonra kendisine yakın Şahin Öztürk'ün Çağdaş Araştırmalar Merkezi'ne bir anket yaptırdı. Bu anket, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir'de 4 bin 500 kişi ile yüz yüze yapıldı. CHP'ye oy verilmiş kişilere iki soru soruldu. 'CHP'nin genel başkanı kim olmalı?' diye soruluyor. Cevapların yüzde 54.5'i 'İnce olmalı' diyor, yüzde 16'sı 'Kılıçdaroğlu' diyor. Geri kalanları da İmamoğlu'nun ismini veriyor" diye konuştu.

Yapılan ankette "İnce parti kurarsa oy verir misiniz?" sorusunun da yöneltildiğini belirten Saymaz, "Yüzde 9'u oy verebileceğini söylüyor. Bunun dışında iki araştırma daha yapılıyor. Bunlardan birinde 'İnce oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 8, diğerinde ise yüzde 14 olduğu sonucuna ulaşılıyor" ifadelerini kullandı.

BEYRUT FACİASI HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

 

Yorumlar

Edel weis Yalancinin a. Q mi?
kADİR aKISKA sAYIN ince kendince havalara girip iktidarın değirmenine su taşımaya başladı ve,siyaseten kendini biğtirdi,ama fizikçiolarak suyun kaldırma güçünü yaşlı dostlarımıza anlatsın,sahip çıkamadığı YALOVA belediye başkanlığının ne kadar vebali varsa taşısın.Sizlerde sosyal medayada dürüstseniz bunu yayınklayı.