Emzik kullanımı ve emzirme

Emzik kullanımı ve emzirme , Emzik kullanmaya ne zaman başlayabilirim ,Biberonu kullanmaya başlamadan önce nelere dikkat etmelisiniz,Emzikler Ani Çocuk Ölüm Sendromunu (AUÖS) önlemeye yardım ediyor mu?,Emzikden ne zaman kaçınmalıdır

Google Haberlere Abone ol
Emzik kullanımı ve emzirme
  Emzik kullanmaya ne zaman başlayabilirim?

Emzikler ve diğer yapay hilerin en az ilk 3-4 hafta bebeklere verilmemesi tavsiye edilir.   bebeklere-eğer onlar genellikle biberon verilirse - annenin rezervi iyileşene kadar (genellikle 6-8 hafta) ve 6. haftada yaşanan gelişme sıçrayışı bitene kadar genellikle biberon verilmemelidir. Bu şekilde, süt ihtiyatını koruyabilirsiniz. Odur ki, çok ihtiyacınız olan meme stimulyasiyasını emziğe kurban vermemelisiniz.
Biberonu kullanmaya başlamadan önce nelere dikkat etmelisiniz?
İlk haftalar tamamlandıktan sonra, Emziğin kullanımı nispeten daha az sorunlara neden olur. Ancak, bunun için aşağıdakileri bilmeniz önemlidir: Asla süt kesimlerinin ardından biberonla takviye yapmayınız veya sonraki emzirmeye kadar oyalansın diye bebeğinize biberon vermeyin. Araştırmalar gösteriyor ki, emzik emen çocuklar, emmeyen çocuklardan daha çabuk sütten kesiliyor. Muhtemelen bunun nedeni, bebeğin büyüdükçe - katı gıdalar yedikçe - genellikle meme istemesinin nedeni, emmek isteğidir. Emzik emen çocuklar ise bu ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için, sütten daha çabuk kesilebilirler. Emzik emen bazı bebeklerde süt yarası daha sık olur, bu yaralar da annenin meme uçlarına geçebilir.
Bir dizi incelemelerde biberonla kulak enfeksiyonlarının artması olgusu arasında ilişkiyi gösterir. Emzik bebeğin boynuna iple takıldığında (genellikle, emzik bu tür bağlanılmamalıdır) boğulmaya veya nefes tutulmasına neden olabilir. Güvenlik kurallarına uyun emziklerin üzerindeki güvenlik konusunda yazıları okuyun. Ayrıca, unutmayın ki, son zamanlar latekse karşı alerji geniş yayılmıştır. Lateks yerine, silikon emziyi tercih ediniz. Emziklerin uzun süreli kullanımı, dişlerin düzensiz dizilişine neden olabilir ve hatta yavaş yavaş yumuşak damağın deformasiyasına veya konuşma sorunlarına yol açabilir. Bebeğe emzik vermek, annenin ovulyasiyanın oluşumu ve hamile kalması şansını artırır. Emzirme frekansından ve diğer faktörlere bağlı olan sadece anne sütü ile emzirme, ilk 6 ay içinde 98% 'den fazla, diğer 6 ay içinde ise% 94 effektife sahip olan gebeliği kontrol yöntemidir. Bebeğin tüm emme ihtiyaçlarını karşılamak, bu doğum kontrol yönteminin etkinliğini arttırır.
Emzikden ne zaman kaçınmalıdır? Eğer aşağıdaki sorunlardan herhangi birini gözlemlıyorsanız, en azından sorun çözülene kadar, emzik kullanımını durdurmanız önerilir:
  • Emzik kullanarak emme sıklığını ve devamlılığını azaldırsa (yeni doğmuş bebekler gün içinde en az 8-12 kez süt emmelidir).
  • Bebek memeyi tutmakta zorluk çekiyorsa (bu, onun biberonu ve annenin dosunu yanlış düşürmesi ile ilgili olabilir).
  • Bebeğin kilo artışında sorun varsa (bu durumda, bebek mümkün olduğunca sık emdirilmelidir).
  • Annenin meme uçları ağrıyorsa (bu, bebeğin biberonu ve annenin dosunu yanlış düşürmesi nedeniyle farklı emme şekli ile ilgili olabilir).
  • Ana süt rezervi ile ilgili sorunlar yaşıyorsa (bu durumda, süt rezervini artırmak için, o bebeğe emzik vermemeli, onu her imkanda emzirmelidir).
  • Anne ve / veya bebek süt yarasına tutulursa. Özellikle ondan kurtulabilir, bilmiyorlarsa veya süt yarası tekrarlanırsa.
  • Bebek sık sık kulak enfeksiyonlarından muzdaripse (kulak enfeksiyonlarının artması olgusu biberonla ilişkilendiriliyor).

Emzikler Ani Çocuk Ölüm Sendromunu (AUÖS) önlemeye yardım ediyor mu?
Emzik AUÖS-ü önlemeye yardımcı olur? Amerikan Pediatri Akademisi 2000 yılının Mart ayında yayınlanmış Ani Çocuk Ölümü Sendromunun değişen kavramları: çocukların uyuduğu ortamın ve yatış posizyonunun sonuçları adlı raporunda şunlar yazılıdır: Son zamanlarda yapılan 4 araştırmanın raporlarında, emzik kullanan çocuklar arasında AUÖS ile ilgili olayların sayısının, emzik kullanmayan çocuklara oranla önemli ölçüde düşük olduğu belirtiliyor. Bu Rağmen, bu ilişki güçlü ve tutarlı, Emziğin AUÖS-ü önlediğini ispat etmez. Bebekleri AUÖS den korumak için emzik mekanizmaları önerilmiştir (örneğin, üst solunum yollarının tutulmasına neden olan) fakat bunların AUÖS ile bağlantılı olmasını gösteren veriler yeterli değildir. Aksine, diğer araştırmalar, biberonu süt emzirmenin sürekliliğinin kısalması, orta kulağın hassasiyetinin artması ve dişlerin durumunun düzgün formalaşmaması ile ilişkilendirilebilir. Operatif işlem grubuna göre, emzikler hakkında spesifik tavsiyeler verilmeden önce, ek nihai araştırmalara ihtiyaç var.
Özetle ... Eğer yukarıda yazılanları dikkatte bulundurarak, emziği nadiren kullanıyorsanız, bebeğinizi ne zaman emzirmek ve ne zaman biberon vereceğiniz tamamen kendi tercihinizdir. Her durumda, unutmayın ki, bebeklerin gıdaya olan ihtiyaçlarını karşılamaktan başka emme ihtiyacının olmasını beyan eden hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Bebeğin emme ihtiyacı varsa, en iyisi onu emzirmek. Özellikle, eğer bebeğin ağırlığı artışında sorun varsa. Annenin memeyi ilk biberon olup ve birçok durumda en iyi biberondur.

Yorumlar