Emekli Generaller bildirisini hazırlayan kişi İyi Partili yönetici çıktı

Emekli Generallerin sert tepki çeken bildirisini hazırlayanın İyi Parti'de görevli bir yönetici olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bildiriyi hazırlayan İyi Partili yönetici çıktı

Türkiye'nin iki gündür konuştuğu "emekli generallerin bildirisi"ni hazırlayan ve ilk imzayı atan kişinin kimliği duyanları şaşırttı.

Bildiriyi hazırlayan ve ilk imzayı atan kişinin İyi Parti yönetiminde kurul üyesi olduğu ortaya çıktı.

103 amiralin yayınladığı "darbe açıklamasında" 1 numaralı imzacı olarak yer alan Emekli Amiral Ergun Mengi'nin İyi Parti "Uluslararası Politikalar Başkanlığı" bölümünde başkan yardımcısı olduğu ortaya çıktı. 

KURULDA OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Gazeteci İsmail Saymaz, Mengi'ye İYİ Parti'deki görevine ilişkin soru yönelttiğini ifade ederek kendisine gelen yanıtı Halk TV'de Canlı yayınında paylaştı.

Saymaz'ın aktardığına göre Mengi, "Hayır ama başkan yardımcısı Ahmet Erözen'in resmi olmayan danışmanlığı teklif edildi. Maaş, kadro yok. 4 ay önce oldu. Benim görüşüm partiyle uyuşmaz dedim ama 'Ege ve Doğu Akdeniz konusunda doğru bilgi lazım olacak' dediler. Bunun üzerine Ege ve adaları anlatmak üzere kurulda yer aldım. Bir icraat olmadı. Parti üyesi değilim" dedi. 

ERGUN MENGİ KİMDİR?

Ergun Mengi kimdir? Ergun Mengi 1995–1998 yılları arasında Batı Avrupa Birliği’nin Brüksel’deki karargahında proje subayı olarak görev yaptı. 2007 yılında TSK'dan emekli oldu. Ergun Mengi Tuğamiral (E) 29 yıllık görev süresi sonucunda 2007 yılında emekli olmuştur.

Görevi sırasında Dz.K.K.lığı’nın yüzer birliklerinde Branş Subayı, II. Komutanlık ve 4 yıl süreyle Komutanlık görevlerinde bulunmuş, karargah görevleri olarak Dz.K.K.lığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın Plan Prensipler Başkanlıkları’nda Proje Subaylığı, Şb. Md.lüğü ve Daire Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Ergun Mengi, 1995-1998 yılları arasında Batı Avrupa Birliği’nin Brüksel’deki karargahında Proje Subayı olarak görev yapmıştır. Amiral olarak 2003-2005 Gnkur.

Bşk.lığı İstihbarat D. Bşk.lığı ve 2005-2007 yılları arasında Hücumbot Filosu Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. Emekli olduktan sonra, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASAM) Başkan danışmanı olarak çalışmıştır.

Gnkur. Bşk.lığı SAREM üyesi olan Ergun Mengi, 1978 yılında bitirdiği Dz.Harp Okulu’nu müteakip, Dz. Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni tamamlamış ve Kocaeli Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programından mezun olmuştur.

Halen Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Doktora adayı olarak programını sürdürmektedir. 

Yorumlar