Elon Musk'un Tesla'dan aldığı maaş davalık oldu

Elon Musk'un kendi şirketi Tesla'dan aldığı maaşın yüksek olduğu mahkeme kararıyla tescillendi.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk'un Tesla'dan aldığı maaş davalık oldu

Delaware Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick, Tesla'nın hissedarı Richard Tornetta'nın açtığı davada önemli bir karara imza attı. McCormick, Elon Musk'ın yaklaşık 56 milyar dolarlık maaş paketini "akılalmaz" olarak nitelendirdi ve Tesla'nın yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiğine hükmetti. Davacının maaş paketinin iptali için hakkı olduğunu belirtti.

McCormick, davacı lehine verdiği kararın ardından, tarafların kararın uygulanması için bir tür nihai kural üzerinde görüşeceğini bildirdi. Ayrıca, konunun yargılama düzeyinde sonuçlandırılması için tüm konuları ele alan ortak bir mektup sunulacağını ifade etti.

ELON MUSK'TAN TEPKİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Elon Musk, sosyal medya hesabı X üzerinden bir paylaşımda bulundu. Musk paylaşımında, "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın." ifadesini kullandı, bu da yargı kararına olan tepkisini gözler önüne serdi.

TESLA YÖNETİM KURULUNUN ROLÜ ELEŞTİRİLDİ

Kararda, Tesla yönetim kurulunun Elon Musk'ın maaş paketini belirleme sürecinde adil davranmadığı sonucuna varıldı. Karar ayrıca, şirket yönetim kurullarının CEO maaş paketlerini belirleme süreçlerindeki şeffaflık ve adillik konularını gündeme getirdi.

Söz konusu dava, özellikle teknoloji sektöründe CEO'ların aldıkları büyük maaş paketlerine ilişkin tartışmaları alevlendirebilir. Elon Musk gibi yüksek profilli bir CEO'nun maaş paketinin mahkeme kararıyla sorgulanması, sektördeki diğer şirketler üzerinde de benzer incelemelerin yapılmasına yol açabilir.

Yorumlar