EKPSS 2019/1 tercihleri ne zaman? EKPSS 2019/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

EKPSS 2019/1 tercihleri ne zaman? EKPSS 2019/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? sorularının yanıtı EKPSS tercih başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
EKPSS 2019/1 tercihleri ne zaman? EKPSS 2019/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı?

EKPSS 2019/1 tercihleri ne zaman? EKPSS 2019/1 tercih kılavuzu yayınlandı mı? soruları en çok EKPSS tercih başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, EKPSS tercih işlemleri ne zaman başlıyor?

Devlet kurumlarındaki engelli personel açığının giderilmesi için her yıl yapılan engelli memur alımı için bekleyiş sürüyor. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar memur olmak için ÖSYM tarafından düzenlenen EKPSS sınavlarına girdi. Öte yandan, ilk ve ortaokul mezunu olan adaylar ise kendilerine tanınan kura hakkını kullanmak için EKPSS Kura sistemine başvurdu. 

Kura yöntemi ile atama ve EKPSS'ye giren adaylar aldıkları puanlarla yapılacak alımları beklemeye başladı. 2019 yılında ilk defa yapılması beklenen EKPSS için bekleyiş sürerken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuyla ilgili 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bir açıklama yapmıştı. Selçuk, "Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan topladığımız talepler neticesinde aralık ayının son haftasında engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarına atanması için bir kura töreni düzenleyeceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

EKPSS 2019/1 TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Bakan Selçuk'un açıklamasının ardından heyecanlı bekleyişe geçen engelli memur adayları sıkça Öğrenci Seçme ve Yerleştirme  Merkezi'nden gelen bir açıklamayı bekliyor. Ancak konuyla ilgili henüz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya ÖSYM'den herhangi bir açıklama gelmiş değil. 

EKPSS 2019/1 tercihleri ne zaman

TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM tarafından açıklanacak olan EKPSS 2019/1 tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağına dair herhangi bir açıklama gelmezken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yukarıda yer alan açıklamasına göre, alım için tercihlerin Aralık ayının son haftasında sonuçlarının açıklanması gerekiyordu. Ancak gelinen noktada Aralık ayının son haftasında kura çekiminin olması biraz zor görünsede alım içinb tercih işlemlerinin Aralık ayı içinde başlaması bekelniyor.

Yorumlar