Türkiye'de kaç yabancı öğrenci var?

Yüksek Öğretim Kurulu, Türkiye'de şu anda 350 uluslararası öğrenci bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de kaç yabancı öğrenci var?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısının 350 bine ulaştığını açıkladı. Bursa Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir konferansta konuşan Özvar, Türkiye'nin uluslararası öğrenci sayısında dünya sıralamasında ilk 10'a girdiğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN HEDEFİ İLK 5"

Prof. Dr. Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde uluslararası bir cazibe merkezi haline gelme yolunda ilerlediğini vurguladı. Uluslararası öğrencilerin sayısının artırılmasının, Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler için stratejik bir hedef olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu alandaki başarısının, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Planları içinde de yer aldığını ve ülkemizin 198 farklı ülkeden gelen öğrencilere ev sahipliği yaptığını söyledi.

"GÖÇMEN OLARAK BAKMAK YANLIŞ"

Uluslararası öğrencilere yönelik algıların yanlış yönlendirildiğini belirten Prof. Dr. Özvar, bu öğrencilerin Türk vatandaşı öğrencilere herhangi bir hak kaybı yaşatmadığını, aksine kültürel zenginlik ve akademik çeşitlilik kattıklarını dile getirdi. Uluslararası öğrencileri düzensiz sığınmacılarla ya da göçmenlerle karıştırmanın doğru olmadığını vurgulayarak, bu konuda yapılan yanlış değerlendirmelerin düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar