DSP’nin Ankara Büyükşehir belediye adayı Uğur Gürel (2)

DPS Genel Başkanı Mansur Türker, partisinin genel merkezinde Ankara Büyükşehir aday adayını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
DSP’nin Ankara Büyükşehir belediye adayı Uğur Gürel (2)

DPS Genel Başkanı Mansur Türker, partisinin genel merkezinde Ankara Büyükşehir aday adayını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adaylığına, partinin sivil toplum örgütleri ve sendikalarından sorumlu başkan yardımcısı Uğur Gürel’i gösteren Türker, DSP’nin Ankara Büyükşehir adayı için “Ankara’nın tek sol adayı” nitelendirmesini kullandı.

Ankara’da 4 ilçenin adaylarını da kamuoyuna tanıtan DSP Genel Başkanı Mansur Türker, “Altındağ Belediyesi için Kemal Koçer, Güdül Belediyesi için Mustafa Çalışkan, Yenimahalle Belediyesi için Sezai Yenikaya, Çankaya Belediyesi için de partinin genel sekteri olan Hasan Uğurtürk’ü seçtik.” dedi.

Ankara Büyükşehir belediye başkan adaylığında tek sol adayın DSP’den seçildiğine dikkat çeken Mansur Türker, “Solun tek adayını açıklayacağız dedik. Biz iddia ediyoruz, bizim partimiz dışında başka hiçbir parti, Atatürkçü düşünceye inanmış tek adayı biz çıkaracağız demiştik, bunun için biz, Ankara için geçmişte önemli görevler yapmış, şu anda partimizin özellikle önemli kademelerinde görev almış Ankara’nın Beypazarı’nda doğmuş, bir dönem 1989-93 yılları arasında Kimya Mühendisleri Odası'nda çalışmış ama Ankara’nın en önemli sorunu olan hava kirliliğinin önlenmesi ve Ankara’nın ısıtılması konusunda çeşitli yazıtları olan partimizde 87 yılından bu yana çeşitli yöneticilik yapmış, bizim şu anda sivil toplum örgütleri ve sendikalardan sorumlu başkan yardımcısı olan Uğur Gürel’i, Ankara’daki solun tek adayı olarak size takdim ediyorum.” diye ifade etti.

DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gürel ise “Yolsuzluğun kol gezdiği ülkemizde inancına, ilkelerine bağlı pırıl pırıl bir partinin Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı olmaktan onur duyuyorum. AKP iktidarı ne ektiyse onu biçmektedir. Ulusalcıların toplanacağı tek adres DSP’dir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar