Diyarbakır, Bitlis ve Hakkari'de teröre ağır darbe

Diyarbakır, Bitlis vee Hakkari'deki operasyonlarda terör örütü ve onun finansal kaynağı uyuşturucu sektörüne ağır darbeler indirildi. Lice, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik 3 gün önce başlatılan operasyon tamamlandı. Operasyonda, 7 ton 244 kilogram esrar ile 2 bin 750 kök Hint keneviri ele geçirildi. Daha önceki operasyonlarda ele geçirilen 47 ton esrar imha edildi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır, Bitlis ve Hakkari'de teröre ağır darbe

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 7 ton 244 kilogram esrar ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçelerinde 9 Kasım Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren başlatılan "Şehit Jandarma Er Kadir Görgülü Operasyonu"nu dün başarıyla tamamlandı.

Bir teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, biri terör örgütü üyeliğinden olmak üzere 6 zanlı yakalandı. PKK'lı teröristlere ait çok sayıda sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Operasyonda, ağaçlık, çalılık ve kayalık alanlara gizlenmiş 24 bidon, araç ve 3 sırt çantası içerisinde bulunan M-16 piyade tüfeği, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 4 anti-tank mühimmatı, 3 tabanca, 6 el bombası, araç telsizi, 15 elektrikli fünye, av tüfeği, 565 fişek, 16 şarjör ile çok sayıda yaşam malzemesine el konuldu.

Narkoterörle mücadele kapsamında, Lice ve Kocaköy ilçeleri kırsal alanında 564 kilogram kubar, 6 ton 680 kilogram toz olmak üzere toplam 7 ton 244 kilogram esrar ile 2 bin 750 kök Hint keneviri ve 800 kilogram kenevir tohumu ele geçirildi.

47 ton esrar imha edildi

Öte yandan, Lice'de daha önceki tarihlerde yürütülen operasyonlarda ele geçirilip adli emanet deposunda muhafaza edilen 47 ton esrar, görevli komisyon gözetiminde İlçe Jandarma Komutanlığı kışlasında yakılarak imha edildi.

BİTLİS

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çok sayıda mühimmat ile el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çavuşlar köyünün Üzümlü mezrası kırsalında olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını bulup etkisiz hale getirmek ve kullandıkları sığınak ve barınakları imha etmek amacıyla 9-11 Kasım tarihlerinde operasyon düzenlendiği belirtildi.

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve 10. Komando Tugay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil Ateş" operasyonu kapsamında teröristlerce kullanılan 10 sığınak ile depo tespit edildiği bildirilen açıklamada, 2 kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 6 bin 885 fişek, 12 el bombası, 7 roketatar mühimmatı ile çok miktarda kullanıma hazır el yapımı patlayıcı düzeneği, bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği ifade edildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 144 kilo 5 gram eroin ile 150 kilogram soda maddesi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütü PKK/KCK'nın finans kaynaklarına yönelik yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yüksekova ilçesi Bağdaş köyü Kayakonak mezrası kırsal alanında 11 Kasım'da toprağa gömülü 144 kilo 5 gram eroin ve bu uyuşturucunun yapımında kullanılan 150 kilogram soda maddesi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Yorumlar