Sarallar Suç Örgütüne Büyük Operasyon

İstanbul'da Sarallar suç örgütüne yönelik düzenlenen büyük operasyonda, örgüt lideri Özgür Saral'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet güçlerini tebrik etti ve operasyonların süreceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarallar suç örgütü çökertildi

Son dakika gelişmesine göre, İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteren ve baskı, şiddet eylemleriyle tanınan Sarallar isimli organize suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonda örgüt lideri Özgür Saral da dahil olmak üzere toplam 24 kişi gözaltına alındı.

Yasadışı Faaliyetler ve Baskılar Araştırmalar, Sarallar suç örgütünün Esenyurt ilçesinde ev sahipleri ve kiracılara yönelik silah zoruyla yağma, tehdit ve şantaj faaliyetlerinde bulunduğunu ortaya koydu. Örgütün, kendilerinden şikayetçi olan site sakinleri ve özel güvenlik görevlilerini darp ettiği, mülk sahiplerinin haberi olmadan sahte evraklarla daireleri kiraya verdiği tespit edildi.

Çeşitli Suçlamalar ve Operasyonun Başarısı Şüphelilerin, eğlence mekanlarına silahlı saldırılar düzenleyerek ve çeşitli suçlar işleyerek genel güvenliği tehdit ettikleri belirlendi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti ve operasyonların devam edeceğinin sinyalini verdi.

 

Yorumlar