Deprem bölgesine yardım yağıyor

İzmir'den deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesine yardım yağıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 kente, İzmir'den insani yardım malzemesi gönderilmeye devam ediliyor.

İzmir Valiliği koordinasyonunda hazırlanan çok sayıda yardım malzemesi hava, kara ve deniz yolunun ardından demir yoluyla da bölgeye ulaştırılmaya başlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kaymakamlıklar, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından sağlanan 3 iş makinesi, 31 ton battaniye, 56 ton gıda, 23 ton giyim malzemesi, 23 ton ısıtıcı, soba, 91 ton su, 15 ton sıvı dezenfektan ve 60 ton kömürden oluşan insani yardım malzemeleri dün Aliağa Biçerova Tren Garı'ndan hareket eden 29 vagonlu trene yüklendi.

Yardımların uğurlanmasına Vali Yavuz Selim Köşger de katıldı.

Alsancak Limanı'ndan da bugün bir gemiye yüklenen 15 yaşam konteyneri deprem bölgesine uğurlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Köşger, malzemelerin tedarikinde, yüklenmesinde, bölgeye ulaştırılmasında ve varış noktasında depremzedelere dağıtımında görev alanlara teşekkür etti.

Yardımların hava, kara, deniz ve demir yoluyla gönderilmeye devam edeceğini belirten Köşger, "Milletimizin zor zamanlarda ortaya koyduğu dayanışma, birlik ve beraberlik en güzel hasletlerimizin başında geliyor. Olağanüstü gayret ve fedakarlıklarla bölgeye yardım için adeta yarışan milletimiz sayesinde bu kötü günleri de geride bırakacağız." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar