CNN'in Trump'a karşı 'genç subaylar rahatsız'ı hatırlatan taktik

Trump'a yaptığı sert muhalefetle bilinen CNN International, Trump'ın orduya hazır olması talimatı verdiği ancak ordu içinde bazı yetkililerin bundan rahatsızlık duyduğunu savundu. CNN'nin "ismini vermek istemediği yetkililer" haberi Türkiye'de bir dönem uygulanan taktiği hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
CNN'in taktiği Türkiye'deki darbecileri hatırlattı

ABD'de siyahilere yönelik şiddetin protesto edilmesine yönelik başlayan gösteriler giderek çığırından çıkarken, ABD Başkanı Donald Trump'ın muhalifleri de ilginç yöntemlere başvurmaya başladı. Önceki gün Trump'ın Beyaz Saray'da sığınakta saklandığına yönelik yalanlanan haberler yapan Amerikan basını, bugün de Türkiye'de bir zamanlar darbecilerin uyguladığı taktiği hatırlatan bir haber yaptı. Amerikan CNN kanalı, Trump'ın orduya hazır olması için talimat verdiğini ancak ordudaki bazı subayların bundan rahatsızlık duyduğu ileri sürüldü. CNN'in haberi bir dönemler AK Parti hükümetine karşı kara propaganda aracı olan medya kuruluşlarının yaptığı, "genç subaylar rahatsız" haberlerini akla getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Valiler ve belediye başkanları şiddet olayları son bulana kadar kolluk kuvvetlerinden karşı konulamaz kuvvette bir güç oluşturmak zorundalar. Eğer bir şehir ya da eyalet vatandaşların canını ve malını koruyacak önlemleri almazsa oraya orduyu gönderecek ve onlar için sorunu hızla çözeceğim” sözleri ise göstericiler arasında olduğu kadar ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) da ciddi bir tepkiye sebep oldu.

Trump’ın bu açıklamasının birkaç saat Brooklyn’de binlerce insan “adalet, hemen şimdi!” şeklinde slogan atarak yürüdü. Yanlarından geçen araçların da korna çalarak protestoculara destek verdiği görüldü.

Pentagon’dan yetkililer de yerel basına konuşarak Trump’ın açıklamasının Savunma Bakanlığı nezdinde rahatsızlığa sebep olduğunu duyurdu.

İddiaya göre CNN’e konuşan Bazı Pentagon yetkilileri ise eyaletlerin valilerinden bu yönde bir talep gelmediği sürece aktif askerleri bölgelere göndermeyeceklerini açıklarken, bir yetkili, “Yerel güvenlik güçlerinin göreve devam etmesi yönünde güçlü bir istek var” dedi.

CNN’e konuşan savunma bakanlığından bir diğer yetkili ise, “Federal, devlet ve yerel güçler kademeli olarak önlemler almalı. Fakat orduyu göreve çağırmak son seçenek olmalı” ifadesini kullandı.

Yorumlar